Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se dostanu do auta bez zámku po vyjmutí akumulátoru

Od: jaryn odpovědí: 13 změna:

Nejspíše v zimě, kdy aku vyjmu že při mrazech nejezdím. Takto: mám otevřenou kapotu, před vyjmutím aku uzamknu auto. Pak odpojím aku, vyjmu ho. Na svorky, kabely připojím pevně vodiče, dvojlinku, poznačím na konci + a uschovám pod kapotu tak, abych po jejím zavření kabel mohl vytáhnout. Přivezu aku, kabel připojím na aku a otevřu auto. Mé auto nelze odemknout klíčem!

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chorydnes
hodnocení

2x
Opravdu nejde auto odemknout mechanicky klíčem?
jaryn
hodnocení

Když to píšu!

Vyměnit-nechat vyměnit vložku klíče.

JInak já to dělám tak, že otevřu autí,otevřu haupnu zamknu dálkou (klíčem )auto, vyjmu AKB na nabití (tedy když je třeba což je jednou za Uherský rok) a lehce položím kapotu aby se znezamkla . To když synkovi nešlo zamykat klíčem, jen dálkou.

hodnocení

0x
Tohle řeším tak, že zamknu auto, odpojím baterii a kapotu pouze přivřu. Není zvenku poznat, že není zavřená a těžko jí někdo bude lomcovat. Současně mám z odemykacího táhla zámku kapoty druhý drát schovaný za chladičem a světlem, kterým lze kaporu zvenč{ v nouzi odemčít.
Pokud se nás ptáte, jak ve vašem případě zprovoznit zámky, tak zpravidla spodkem auta připojením baterie a na kostru s plus pól alternátoru. Ovšem nepíšete typ auta.
Ale pokud jste už připojil baterii obráceně, tak už asi nijak, jedině mechanicky.

"Není zvenku poznat, že není zavřená a těžko jí někdo bude lomcovat."

Tak na to bych moc nespoléhal. To si můžete dovolit doma na dvoře. Že mi na rušné pražské ulici někdo kapotu přibouchne (a třeba i z dobré vůle) by bylo to nejmenší. Pravděpodobnější je, že až povolí mrazy, bude pod kapotou chybět třeba alternátor. :-D

jaryn
hodnocení

Kdyby to nebylo poznat, tak to nepíšu! Ale ono to poznat je, je rozdíl zaklapnutá a nezaklapnutá, výška!

Na O1 to nepoznáte. Víko stačí lehce přitlačit, ale aby nezacvaklo. Stojím čumákem k zídce naší zahrádky na malé dědině. Blokovat v Praze nějaké přeplněné veřejné parkoviště, nebo ulici na zimu odstaveným aute by mi teda přišlo divné.
jirkabog

Jen přispěju do placu. Já auto s otevřenou kapotou nezamknu. Pokud ho chci zamknout a mám otevřené dveře/kufr/kapotu, auto zatroubí a nezamkne se.

tomkk - "Blokovat v Praze nějaké přeplněné veřejné parkoviště, nebo ulici na zimu odstaveným aute by mi teda přišlo divné."

*haha* No jasně, takže na podzim auto prodám a na jaře si koupím jiné. *zed*

hodnocení

0x

Necham odemcene auto v zamcene garazi a je vyreseno.

jaryn
hodnocení

Mi ji půjčíte.

hodnocení

0x

jednoduché - i v zimě aku necháte v autě

Ale jestli chcete řešit tím kabelem, stačí dvojlinka s jednou barvou červenou a druhou černou - to snad pochopíte.. a stáhnout od kabeláže třeba za kolo - nikdo cizí to hledat nebude případně nebude tušit, co ten drátek znamená. Připojíte přes prodloužení, odemknete... což?

bear
hodnocení

0x

Tak si kupte druhý akumulátor. Na zamknutí auta stačí nějaký prcek 12V 40Ah za cenu 1000kč a vyřešeno.

Nebo gelák ze zabezpečovačky 12V 7Ah za cca 400-500kč

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]