Nejste přihlášen/a.
Nejspíše v zimě, kdy aku vyjmu že při mrazech nejezdím. Takto: mám otevřenou kapotu, před vyjmutím aku uzamknu auto. Pak odpojím aku, vyjmu ho. Na svorky, kabely připojím pevně vodiče, dvojlinku, poznačím na konci + a uschovám pod kapotu tak, abych po jejím zavření kabel mohl vytáhnout. Přivezu aku, kabel připojím na aku a otevřu auto. Mé auto nelze odemknout klíčem!
"Není zvenku poznat, že není zavřená a těžko jí někdo bude lomcovat."
Tak na to bych moc nespoléhal. To si můžete dovolit doma na dvoře. Že mi na rušné pražské ulici někdo kapotu přibouchne (a třeba i z dobré vůle) by bylo to nejmenší. Pravděpodobnější je, že až povolí mrazy, bude pod kapotou chybět třeba alternátor. ![]()
Kdyby to nebylo poznat, tak to nepíšu! Ale ono to poznat je, je rozdíl zaklapnutá a nezaklapnutá, výška!
Jen přispěju do placu. Já auto s otevřenou kapotou nezamknu. Pokud ho chci zamknout a mám otevřené dveře/kufr/kapotu, auto zatroubí a nezamkne se.
jednoduché - i v zimě aku necháte v autě
Ale jestli chcete řešit tím kabelem, stačí dvojlinka s jednou barvou červenou a druhou černou - to snad pochopíte.. a stáhnout od kabeláže třeba za kolo - nikdo cizí to hledat nebude případně nebude tušit, co ten drátek znamená. Připojíte přes prodloužení, odemknete... což?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.