Nejste přihlášen/a.
Nejspíše v zimě, kdy aku vyjmu že při mrazech nejezdím. Takto: mám otevřenou kapotu, před vyjmutím aku uzamknu auto. Pak odpojím aku, vyjmu ho. Na svorky, kabely připojím pevně vodiče, dvojlinku, poznačím na konci + a uschovám pod kapotu tak, abych po jejím zavření kabel mohl vytáhnout. Přivezu aku, kabel připojím na aku a otevřu auto. Mé auto nelze odemknout klíčem!
"Není zvenku poznat, že není zavřená a těžko jí někdo bude lomcovat."
Tak na to bych moc nespoléhal. To si můžete dovolit doma na dvoře. Že mi na rušné pražské ulici někdo kapotu přibouchne (a třeba i z dobré vůle) by bylo to nejmenší. Pravděpodobnější je, že až povolí mrazy, bude pod kapotou chybět třeba alternátor.
Kdyby to nebylo poznat, tak to nepíšu! Ale ono to poznat je, je rozdíl zaklapnutá a nezaklapnutá, výška!
Jen přispěju do placu. Já auto s otevřenou kapotou nezamknu. Pokud ho chci zamknout a mám otevřené dveře/kufr/kapotu, auto zatroubí a nezamkne se.
jednoduché - i v zimě aku necháte v autě
Ale jestli chcete řešit tím kabelem, stačí dvojlinka s jednou barvou červenou a druhou černou - to snad pochopíte.. a stáhnout od kabeláže třeba za kolo - nikdo cizí to hledat nebude případně nebude tušit, co ten drátek znamená. Připojíte přes prodloužení, odemknete... což?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.