Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupe vozu, tukle sklo, klima v zime

Od: dotaz odpovědí: 20 změna:
Prosim o radu, byl jsem se podivat na jednu Fabii II.
Na celnim skle ve spodnim rohu u spolujezdce je z venku prasklinka. Jakobu dulek. Nemam u sebe fotku.
Je to v miste kde je logo vyrobcevskla. Je to tak 7cm od hrany skla.
Kolega tvrdi, ze ta prasklina vlivem pnuti se bude zvetsovat az prasklina bude velka a na vymenu.
Jaky je vas nazor?
Prosim poradte mi jak vyzkouset klimu v zime.
Ano vim ze umi topit, ale jde mi samozrejme o chlazeni. Chci proste overit ze funguje. Jde to nejak?
Dekuji

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

0x

Klima u těchto aut topit neumí a topit nikdy nebude. V těle topení je hned vedle výměníku klimy výměník (radiátor) vody (chladící kapaliny s odpadním teplem od motoru).

Máš Climatic nebo Climatronic? Otočné čudlíky nebo displej?

dotaz

je tam tahle: Climatic.

Jde to nějak otestovat? Nebo chtít záruku?

Když jsem zkoušel tu klimu spustit tak jsem ji postupně mačkal asi 5x a nestartovala se. Potom napošestné se to nakonec rozjelo. Příjde mi to podezřelé.

Koupe vozu, tukle sklo, klima v zime

hodnocení

0x

Mám zkušenost s prasklým sklem, mimo zorné pole (pod stěrači napříč téměř přes celé sklo) a vydrželo to celý rok , i když jsem v zimě (když bylo třeba) poléval skla horkou vodou (cca70°c), Vydržlo by jistě déle, ale raději jsem ho pak nechal vyměnit.

van

Já měl taky prasklinu čáru přes celý spodek na předním sklu (koupil jsem to tak), jezdil jsem s tím asi 2 roky procestoval kde co aniž bych si všiml nějaké změny a pak jsem ho prodal.

dotaz
hodnocení

0x

Doplnuji dotaz o fotku s ťukancem na skle:

Koupe vozu, tukle sklo, klima v zime #2
mathew
To bych neřešil.

hodnocení

0x
Tohle pavoučka zatím nedělá, mohlo by to vydržet dost dlouho. Co nejlíp bych to vyčistil (ideálně, když to člověk přelepí páskou hned po ránê, aby tan nešel bordel) a vakuově vyplnil UV lepidlem. Když je důlek čistý, tak to pak po opravě prakticky nejde ani najít.
Ono hodně záleží, jestli je v předním skle nějakè pnutí, nebo ne, což nepoznáte. Ale pokud tam pnutí je (špatně přilepeno, už méně pevná kastle, přetížená zahrádka na střeše), tak pak má větší snahu praskat i z malé ranky.
asd1
Tukanec zalepit,sada z temu za stovku/ samotny lepidlo za 30,nebo servis autoskel za petikilo.
Klima - některý auta v mrazu klimu nespustí ( nizky tlak chladiva), = zjistit kdy uz má spouštět a vyzkoušet když bude tepleji.
V chladivu je zelený olej, místo úniku je vidět, chladič,trubky,řemenice klimakompresoru-ucpavka.. pokud je to zelené oblity tak víš že klima je netesna (muze byt cerstve naplnena na prodej, ale za tyden chladivo zmizi). Podobně chladič a ruzovej sintr-vodní pumpa,napojení hadic atd.
K tý ceně zalepení dubky, před rokem jsem byl ve skloservisu s matky autem, O2, pojišťovně účtovali 16 stovek:)
Všichni musí z něčeho žít.. ;) Ona kdyby pojišťovna řekla, že limit této opravy je 500, co udělá servis? Automaticky u každého ďolíku řekne, že je nutná výměna skla za 25 000.. :)

cli
hodnocení

0x

AC - tuším že pracuje (rozjede se) až od +5°C viz návod

buď zajet do temperovaný garáže nebo zkusit horkovzduchem čidlo teploty nebo počkat na sluníčko

Možná bylo auto na rozhraní to je teploty kde se to spíná

tukanec
hodnocení

0x
Takovy tukanec mame na aute uz asi deset let. Zrejme zalezi jestli ma sklo nejake pnuti, tezko rict, neresil bych. S klimou nevim, mame automatickou a kompresor spina, placnu treba az kolem 10-15 stupnu

hodnocení

0x

Tahle ďubka pravděpodobně nic neudělá. Před časem jsem koupil auto s něčím podobným a po 6 letech jsem ho s tím i prodával. Praskliny ve skle, které se dokážou rozjet vypadají jinak - od středu se rozbíhají nepatrné trhlinky. Kdysi jsem měl takového malého "pavoučka" v rohu skla. Byl tam dlouho. Když se mi pak jednou zdálo, že to vypadá nějak jinak, udělal jsem na konce trhlinek tečky fixem. Když jsem druhý den přišel k autu, z malého "pavoučka" byla "tarantule" přes celé okno *smich*.

dotaz
hodnocení

Prosim vas mam jeste jeden dotaz k Fabii II generace. Jsou na ni ted obute osklive 15" kola. Mam peknou sadu na Fabii I gen 14". Muzou tam byt i 14tky?
Na internet jsem nasel pak zminek ze na II pasuji kola z I generace.
Dekuji

dotaz
hodnocení

Dekuji vsem za odpovedi co se sklem.
Necham to asi tak. Vice z vas psalo ze to maji na aute uz delsi dobu.

hodnocení

0x
K ničemu nenabadam...ale auto po koupi pojistite, samozřejmě připojistite okna...no a ono pak v lete nějaký ten kaminek zrovna poletí...

No fakt dobrá rada *zed*! Když jsem si nechával připojistit čelní sklo, šel si ho pojišťovák osobně důkladně prohlédnout. Takže poškozené sklo nikdo nepojistí a v horším případě by to mohlo být hodnoceno jako pokus o pojistný podvod.

Nedokážu zhodnotit všechny pojišťovny, ale teď se běžně fotí na dálku přes aplikaci. Tohle tam vidět nebude...
km

hodnocení

0x
Takovou ďupku jsem kdysi měl a vydržela dlouho, i polévání teplou vodou v zimě. Ale jednou jsem přijel večer domu z vyhřátým interiérem a začalo sněžit. Za pár minut jsem se vrátil do auta pro věci a z důlku byla metrová prasklina. Takže nikdo neřekne jak dlouho vydrží, buďto nechat opravit nebo posléze vyměnit přes pojišťovnu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]