Nejste přihlášen/a.
Zdravím, doklad je váš, konktaktujte školitele - proto si jej vždy zapíšu -> vystaví kdyžtak duklikát, či výpis "zkoušky", sami víme, jak to bývá.
P.S.: Stačí říci, že máte právní vyjádření DAS či osobního právníka. Většinou povolí ledy.
To, že Vám někdo vydá průkazku s fotkou a nějakým razítkem, má stejnou váhu jako průkazka do knihovny****opravdu? Nemýlíte se?
Páč průkaz řidiče motorvého vozíku, který vydává firma, je platný (po příslušném každoročním školení) stíle, ve všech firmách.
Možná je to dneska jinak, ale průkaz na VZV jsem kdysi měl (chtěl jsem ho vyfotit, ale už jsem ho nenašel). Vydával ho BOZP, u kterého jsem musel absolvovat kurz, zakončený zkouškou (praktickou i teoretickou) a byl platný prakticky kdekoliv. Tehdy mi to platil zaměstnavatel a kdybych chtěl zaměstnavatele změnit, musel bych část nákladů za školení uhradit.
Magdone, mám to asi stejné, zavařený průkaz s fotkou, na jedné straně nacionále, na druhé přehlde skupin, které můžu řídit. Vydaný dne 5.2.2002, kdy se průkazy měnily. k tomu kartičku o pravidelném školení, jako součást oprávnění pro řízení motorových (i elektrických) vozíků. Jen ten průkaz nebydával BOZP, ale jak jsem uvedl výše.
Průkaz je stále platný, jen roční školení nemám, nepotřebuji jej.
pane redbulle,
Nechám si svůj názor, Vy si nechte svůj názor.
Já mám průkaz, vydaný tou firmou, kterou jsem uvedl. Ale nikdy jsem s ní neměl co dočinění. Tento průkaz a kartičku o školení jsem předložil v jiné firmě, kde jejich školitel a bezpečák neměli problém. Rovněž i v další firmě, na brigádě jim to stačilo.
Sice to k dotazu nepatří, ale:
Pokud budete chtít zaměstnat řidiče kamionu, postačí Vám k tomu, že má ŘP C+E, tedy autoritou vydaný doklad?****Nestačí, musí mít i platný profesní průkaz a zdravotní prohlídky. Pak jsem je klidně zaměstnal.
Na jednom z mnoha školení na VZV nám školitel říkal v podstatě to co zde píše redbull. Legislativně žádný řidičák na VZV není. Ten školitel byl členem i té asociace co zde uvádí pan Milan. Říkal , že se v rámci té asociace snaží sjednostit i vzhled těch průkazek aby jich nebylo nespočet vzorů. Za tu dobu co řídím VZV mám průkazky 3 a až ta poslední je s fotem. Tohle je teda už pár let o té doby se při školení nikdo o změně legislativy nezmiňoval nicméně jsme se na to ani neptali.
človíčku, asi to máme stejně, mám taky za život několik průkazů, naposldy s fotkou a zalitý ve fólii. Taky pamatuji "modrou" knížečku, kam se zapisovala školení. To bylo za minulého režimu.
Jen vím, že současný mi plati(l) (od roku 2002) na více pracovištích.
Průkaz na VZV samozřejmě nepotřebujete.Ale pokud způsobíte nějakou škodu a patřičnou kartičku nemáte,pojišťovna nic platit nebude .
první školení jsem měl před X lety ,jen pro areál konkrétní firmy. Před 3 lety jsem znova absolvoval školení a přezkoušení a dostal jsem celoevropsky plastovou kartičku viz Milancukrar , do které zkušební komisař každý rok dá speciální "razíto"
Průkaz je psán na Vás, je Váš. Vyzvěte zaměstnavatele, aby Vám průkaz vydal, neboť je Váš.
Firma Vám platila zkoušky na průkaz? Já jsem po zaměstnancích požadoval "částečnou" úhradu průkazu, pokud odešli brzo.
Nemáte páky na to, dostat z firmy průkaz, pokud nechtějí. Nebo snad požádáte advokáta, aby dal firmu k soudu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.