Nejste přihlášen/a.
Ahoj, zjistil jsem že mám autě špatné šrouby na kolech místo kulové hlavy tam jsou šrouby s hlavou kuželovou, disky co mám jsou na kulové šrouby. Chci je co nejdříve vyměnit jelikož ale nemám možnost auto zvednout napadlo mě že je budu měnit jeden po druhém bez zvedání auta a sundavání kol. Myslíte že to bude OK měnit to tímto způsobem?
díky moc
Vždyť ty šrouby jsou důležité především při jízdě.
Když bude auto stát, tak tam klidně nech jeden šroub a všechny ostatní vyměň a dotáhni. A nakonec vyměníš ten jeden šroub.
Stejně bezproblémový bude postup výměny po jednom šroubu.
Ale asi by bylo vhodné zkontrolovat dosedací plochy těch šroubů v otvorech disků. Jestli jsou tam od špatných šroubů nějaké deformace, tak možná kola dotáhneš a před každou další jízdou je budeš muset kontrolovat nebo dotahovat.
Je to OK, kolo na náboji udrží i jeden šroub.
Zkontroluj jestli dosedací plocha neni zdeformovaná, kužel mohl omačkat hranu a koule pak nedosedne celou plochou.
Po ujetí pár km kontroluj dotažení, ca po kilometru, po 20 km a pak nějaká ta stovka. Vibrace za jízdy = kontrola utažení hned (na prvním bezpečným místě, hlavně nestavět na dálnici )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.