Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šrouby na kolo

Od: loupak odpovědí: 11 změna:

Ahoj, zjistil jsem že mám autě špatné šrouby na kolech místo kulové hlavy tam jsou šrouby s hlavou kuželovou, disky co mám jsou na kulové šrouby. Chci je co nejdříve vyměnit jelikož ale nemám možnost auto zvednout napadlo mě že je budu měnit jeden po druhém bez zvedání auta a sundavání kol. Myslíte že to bude OK měnit to tímto způsobem?

díky moc

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Od konce - ano, tři pevné šrouby na autě stačí...

vy nemáte hever?... zajímavé

hodnocení

2x

Vždyť ty šrouby jsou důležité především při jízdě.

Když bude auto stát, tak tam klidně nech jeden šroub a všechny ostatní vyměň a dotáhni. A nakonec vyměníš ten jeden šroub.

Stejně bezproblémový bude postup výměny po jednom šroubu.

Ale asi by bylo vhodné zkontrolovat dosedací plochy těch šroubů v otvorech disků. Jestli jsou tam od špatných šroubů nějaké deformace, tak možná kola dotáhneš a před každou další jízdou je budeš muset kontrolovat nebo dotahovat.

loupak
hodnocení

Díky. Vyměním je tedy po jednom. Alu kola jsem kupoval nová tak doufám že budou v pohodě :(

asd1

Zkontroluj jestli šrouby jsou správný - hlava i délka.

mathew
hodnocení

2x
Problém to nebude. Teoreticky by to mělo držet i bez šroubů, ale asi bych tam 2 nechal zbytek vyměnil a pak vyměnil ty 2. Jinak doufám, že máte správnou hlavu a ne koupenou od oka, ony jsou totiž různé druhy...

asd1
hodnocení

0x

Je to OK, kolo na náboji udrží i jeden šroub.

Zkontroluj jestli dosedací plocha neni zdeformovaná, kužel mohl omačkat hranu a koule pak nedosedne celou plochou.

Po ujetí pár km kontroluj dotažení, ca po kilometru, po 20 km a pak nějaká ta stovka. Vibrace za jízdy = kontrola utažení hned (na prvním bezpečným místě, hlavně nestavět na dálnici *smich* )

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, taky může být problém, že ALU už jsou poškozené a šrouby Vás nezachrání. Proč lidi nečtou příručku k autu, ach jo.

... jako by tam o kolových šroubech něco psali...*uf*

trtr

No, pokud nepíší, tak jsou trubky.

km

člověka co to nezná to nemusí vůbec napadnou, šroub na první pohled vypadá dost podobně. a ano, navíc je otázka, jestli v manuálu o tom vůbec něco zmiňují

loupak
hodnocení

0x

Dobrá zpráva. O víkendu jsem šrouby po jednom vyměnil za origo co patří k autu. Alu kola naštěstí bez viditelného poškození. Kuželelové šrouby co jsem měnil nebyli v podstatě vůbec utažené, klika že mi někde neupadli kola *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]