Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupit hondu nebo harley

Od: ladan odpovědí: 20 změna:

Chci si koupit novou cestovní motorku. Rozhoduji se mezi hondou gl1800 a darley davidsonem electra ultra glide. Cena je u obou zhruha stejná. Cena ojetin stejného stáří je taky stejná. Pro hondu hraje airbag, komfortní kapotáž. Co se týká údržby je to kvůli zakrytování problematické. Harley je oproti hondě méně plastový, motor je přístupný tudíž lépe servisovatelný i v domácích podmínkách. Obě motorky mají spátečku. Poradte kterou a proč koupit.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jir
hodnocení

2x
Nikdy by mě nenapadlo ptát se jakou si mám koupit motorku.
Proč si ji chcete vůbec kupovat? Jako signalizaci statusu, když ani nevíte, co chcete?
kibic
Proc sem pisete tyhle sracky? Neumite cist? Chapat psany text? Proc sem pisete neco, co tazatele vubec nezajima? A neodpovida na jeho otazku? Jste nejak postizeny?

jaké trasy chcete jezdit? 1200 km denně nebo na benzinku na kafe a zpět?

hodnocení

2x

V kazdem objektivne porovnatelnem parametru bude GW o neco lepsi.
Ale HD je HD.
GW tedy, pokud Ti jde o spickovy cestovni pozitek. Luxusneji a pohodlneji uz to proste na dvou kolech prilis nejde.
HD pokud chces HD.

-

Ja bych nechtel ani jedno.

ladan
hodnocení

U hondy mi docela vadí, že svítí stále dopředu a světlomety se nenatáčejí s řídítky. Člověk vlastně zatáčí do tmy.

Jako ano. Ja popravde tyhle nezataceci svetla take prilis nemusim.
Ale uz si videl, jak GW v noci sviti? Kam se na to hrabe kdejake auto s fialkama.
A ze by zrovna tohle mel byt rozhodujici parametr?...

hodnocení

1x

Motorkáři říkají, že Harlej není motorka jako stroj dobrá, ale je to prostě nostalgie...Je to kult... A o tom to je...

rejze
hodnocení

1x

Japonský jsou lepší, protože když se rozbije, stačí dát hrnek rýže, a do rána je spravena

hodnocení

1x
Nemůžu si pomoct, ale nějak jsem si vzpomněl na bývalého kolegu, který měl hned po řidičáku nastudované všechny podrobnosti z katalogů drahých aut a dokázal o nich diskuzovat celé hodiny, přitom do svého auta tankoval denně za stovku a roztlacoval ho, protože si nekoupil ani novou baterku :)

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jednoznačně Harley (protože je "klasickej"a "americkej"). Zdravím!

doplněno 11.03.25 11:02:

ladan - podívejte se na kultovní film viz odkaz a budete mít jasno hned.

csfd.cz/...

ladan
hodnocení

Honda goldving je také americká, harleyáři ji mezi sebou tolerují.

ben®

ladan - ale pan Honda byl Japonec. Jinak máte pravdu, že je to fuk, protože to zřejmě stejně bude vyrobené v Číně. Vypnětě si CapsLock, blbě to vypadá.

hodnocení

0x
Jak může někdo kdo má v hlavě Harley, ještě přemýšlet o jakékoliv rejži?
jir
Japonský motorky jsou technicky skvělé. Když se podíváme, kde byly japonské firmy v roce 1910 a H-D v roce 1910, je rozdíl jasný. Japonské firmy tehdy motocykly vůbec nedělaly, začínaly až v 50.letech a H-D už byla firma s mnohadesetiletou tradicí. Dnes jsou japonské stroje špička a H-D pořád dělá stejnou techniku...

Asi takhle... i když obdivuju choppery a rád bych měl doma Harleye, tak zrovna Gold Wingem bych neopovrhl.

ladan
hodnocení

Ještě uvažuji o novém cestovním bmv, je sice o něco dražší, ale neporazilo by mě to. Má elektricky vyklápěný hlavní stojánek, elektricky stavitelné čelní plexi. To honda ani harley nemají. Stavěl jsem hondu na hlavní stojánek při delším odložení, nebo před servisem-výměnou oleje, aby stála rovně. Vždy mi s tím musel někdo z rodiny pomoci. Nevýhodou tohoto bmv je automobilový řadový motor s automobilovými tlumiči hluku, které jsou na koncích opatřeny chromovými koncovkami. Zvuk připomíná hukot vysavače. Motor je chlazený vodou a od chladičů je vedeno uzavíratelné topení k nohám řidiče. To má i honda, ale harley ne. Spolu s vyhřívanými hefty a sedačkami se s tim dá jezdit když už ostatní motorkáři budou zazimivaní. Ale bmw i honda vypadají jako přerostlé skůtry, byť velmi komfortni. Harley vypadá jako motorka a má zvuk jako motorka. Tak fakt nevím do čeho jít.

ladan
hodnocení

Ještě co se mi nevešlo do předchozího příspěvku, všechny 3 motorky mají duální brzdy s abs,

honda dokonce s posilovačem . Honda a bmw mají elektricky nastavitelný podvozek pro jízdu se spolujezdcem, nebo bez něj, což harley nemá. Ze všech tří motorek má honda nejlepší hudební aparaturu.

km

tak snad se znáte a více co chcete, o co vám jde, mě by třeba tohle vůbec nezajímalo: "honda nejlepší hudební aparaturu"...

km
hodnocení

0x

překvapivá otázka :)

jen oběcně: HD je Motorka, svezení neni ale tak libový jako u Hondy, kde to bude vymazlený, ale už to bude jakoby víc auto. co se týče BMW obecně, tak mě se nejvíc líbí, že to je jedna z mála evropských motorek a líbí se mi ten jejich boxer, BMW bych bral.

"motor je přístupný tudíž lépe servisovatelný i v domácích podmínkách" a budete to doma servisovat?

ladan
hodnocení

Jsem již rozhodnut pro goldving.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]