Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíl u trakčních baterií

Od: martinjuricek odpovědí: 5 změna:

Může mi tady prosím někdo uvést rozdíly mezi trakční baterií a solární trakční baterií? Dále mezi bezúdržbovou a nízkoúdržbovou? Děkuji, mám sice tušení, ale radši se ujistím. Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janmega*
hodnocení

0x

Ahoj,

myslím že je to dáno v názvu. Jedna je bez údržby - většinou se nedá jednoduše otevřít, / je zalepená /.

Do nízkoúdržbové se dá podívat a doplnit destilovanou vodu. Obě jsou uvnitř propojeny malým kanálkem a tak se nestane, že je jeden článek suchý.

Nedá se tomu ale moc věřit. Koupil jsem auto a po roce se zdála bezúdrržbová baterie špatná, když jsem se do ní dostal, tak byla suchá. Po doplnění vydržela ještě dva roky.

Honza

cyril*

Tak ten "propojovací kanálek", ten se tedy opravdu povedl. Prima vtip na víkend. *ua*

ar*
hodnocení

0x

Bezúdržbová je bez víček nejde dolévat , nízko údržbová , sice taky nevyžaduje dolévání, ale má zátky a v případě potřeby lze baterii dolít. Jinak Trakční baterie mají silnější mřížky elektrod a proto vydrží déle než klasické autobaterie která je hlavně jako starovací. Trakční baterie se hlavně používají u vysokozdvižných vozíků , paleťáků, do karavanu atd.

doplněno 03.09.10 23:06:

Ty solární neznám jaký je rozdíl.

doplněno 04.09.10 00:18:

Já bych koupil tu nízko údržbovou. Možná bude i levnější ,ale hlavně se nechá kontrolovat hladina elektrolitu. Sice by se dolévat taky nemusela , ale má osobně mám rád jistotu.

martinjuricek
hodnocení

Takže která je lepší koupit pro elektrický motor na člun? Tu bezúdržbovou nebo nízkoúdržbovou?

jarda3*

Hlavne trakcni. Normalni do auta se totiz nesmi opakovane vic vybijet, je delana spis na startovani a velke proudy. Trakcni je optimalizovana aby se dala opakovane nabijet a vybijet v rozsahu cele kapacity. Ja ted teda na kolo koupil LiFePo4 ( www.e-pohony.cz napr. ) ale to je cenove dost jinde, hlavni vyhodou je hmotnost (coz u lodi asi neni problem) a hlavne asi vetsi pocet cyklu (olovo max 300, LiFePo 1000+ ) coz v delsi perspektive muze vyvazit cca 4-nasobnou cenu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]