Nejste přihlášen/a.
Může mi tady prosím někdo uvést rozdíly mezi trakční baterií a solární trakční baterií? Dále mezi bezúdržbovou a nízkoúdržbovou? Děkuji, mám sice tušení, ale radši se ujistím. Díky
Ahoj,
myslím že je to dáno v názvu. Jedna je bez údržby - většinou se nedá jednoduše otevřít, / je zalepená /.
Do nízkoúdržbové se dá podívat a doplnit destilovanou vodu. Obě jsou uvnitř propojeny malým kanálkem a tak se nestane, že je jeden článek suchý.
Nedá se tomu ale moc věřit. Koupil jsem auto a po roce se zdála bezúdrržbová baterie špatná, když jsem se do ní dostal, tak byla suchá. Po doplnění vydržela ještě dva roky.
Honza
Bezúdržbová je bez víček nejde dolévat , nízko údržbová , sice taky nevyžaduje dolévání, ale má zátky a v případě potřeby lze baterii dolít. Jinak Trakční baterie mají silnější mřížky elektrod a proto vydrží déle než klasické autobaterie která je hlavně jako starovací. Trakční baterie se hlavně používají u vysokozdvižných vozíků , paleťáků, do karavanu atd.
doplněno 03.09.10 23:06:Ty solární neznám jaký je rozdíl.
doplněno 04.09.10 00:18:Já bych koupil tu nízko údržbovou. Možná bude i levnější ,ale hlavně se nechá kontrolovat hladina elektrolitu. Sice by se dolévat taky nemusela , ale má osobně mám rád jistotu.
Takže která je lepší koupit pro elektrický motor na člun? Tu bezúdržbovou nebo nízkoúdržbovou?
Hlavne trakcni. Normalni do auta se totiz nesmi opakovane vic vybijet, je delana spis na startovani a velke proudy. Trakcni je optimalizovana aby se dala opakovane nabijet a vybijet v rozsahu cele kapacity. Ja ted teda na kolo koupil LiFePo4 ( www.e-pohony.cz napr. ) ale to je cenove dost jinde, hlavni vyhodou je hmotnost (coz u lodi asi neni problem) a hlavne asi vetsi pocet cyklu (olovo max 300, LiFePo 1000+ ) coz v delsi perspektive muze vyvazit cca 4-nasobnou cenu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.