Dobrý den, mám dotaz ohledně toho, že před pár dny moje OI 1.9. TDI 2003 ztratila výkon a hůř brzdila. Zjistil jsem je poškozena podtlaková hadice viz foto která vede ze zásobníku pod tlaku. A teď k samotné otázce. Hledal jsem na internetu origo podtlakovou hadičku s textilne vytužene pryže, ale neúspěšně. Co jsem zjišťoval, tak by se měl jednat o průměru 4mm. Našel jsem na internetu pouze silikonové podtlakové hadice o průměru 4mm. Můžu použít? Není s nimi žádný problém? Jsou odolnější než originál? Nemáte někdo zkušenost? A ještě dotaz k výměně? Zvládne to i lajk? Nechce se mi kvůli tomu do servisu. Děkuju za odpovědi
Většinou není problém s hadicí, ale s koncovkou vývěvy. Koncovka hadičníku je nalisovaná v těle vývěvy a tam se to vyčvachtá, jak se motor hejbe v kastli. Hadice na hadičníku většinou těsní.
Je potřeba vyměnit vývěvu nebo opravit koncovku na vývěvě.
Zdravím, hadičky s opletem má v metráži většina autodílů. Problém bude ta koncovka, jak padlo. Taky jsem to řešil, kousek jsem odříznul a vzal jako mustr, případně vymontovat a vzít celé s sebou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.