Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prasklý pružiny?

Od: perozkola odpovědí: 13 změna:

Je možný či normální, aby byly obě přední L i P pružiny prasklý?

A auto ani moc nebylo dole i když jsou skoro 3/4 otáčky přes sebe?

Anebo to tam někdo narafičil s jinou pružinou - když se mu nechtěli kupovat nový pružiny?

je to 11mm kulatina a auto lehký Tak se mi nějak nezdá že by to samo prasklo ... Zjistil jsem to až když jsem se podíval, Kvůli technický, jestli s tím mám jet na technickou ještě, to by asi neprošlo co prasklý pružiny? Kontroluju to?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

0x

Jsou tam zbytky těch pružin?

Nejsou pružiny jen přeskočený mimo misku k vůli zaseklému ložisku horního uložení (MCPherson)?

perozkola
hodnocení

Ano jsou tam zbytky, Píšu že to jde přes sebe zhruba třičtvrtě otáčky

je to prasklý na obou stranách skoro stejně, Takže jdou ty pružiny jakoby přes sebe tu třičtvrtě otáčku a není to prasklý jakože natupo ale klasická prasklina pod ostrým úhlem třeba 30°

Napadlo mě jedině jestli to někdo nezlomil schválně aby auto bylo níž ale ani mi nepřipadlo že sedí níž

Auto je to 1,3 benzín ... takže lehoučký, Žádnej těžkej diesel

hodnocení

0x
Jestli sou kouslí ložiska horního uložení tak to prostě prasklo asi ne najednou spíš nejdrív jedna pak druhá
Z stk te vyhoděj nech to udělat a ja bych to asi dal komplet i s novejma tlumičema
pera

To by mohlo bejt tímhle... Nejsou prasknutí V spodní do sedací ploše ale trošku vejš ...

A jde nějak to ložisko horního uložení rozhýbat?

Včera jsem objednal nový péra po 250,- a nevím co k tomu budu potřebovat mimo stahováku pružin dalšího... nechci ztrojnásobit cenu toho auta, stálo jednotky 1000

asd1
Je to možný,sabotaz v tom nehledej.
Hlavně si kup i ten stahovák pružin co nejlevnější (aby ti vymlatil zuby...)
Péra zásadně losjfrs.nebo.kilen,automaticky se meni horni lozisko uložení,to aspoň febi,lépe fag,lemfrdr,obvykle stojí pár korun. Péra nutné vybrat podle auta a motorizace,správně založit do misky,nedat vzhůru nohama. Utahovaci momenty. Kontrola geo.
To nerozhejbeš a většinou se i rozpadnou
Minimum je koupit pružinu i uložení
Na vyměnu je třeba mít stahováky na pružiny
bear

LESJÖFORS

Ja všechny pružiny co jsem měnil dával myslím Maxgear a spokojenost, jen přední na benzínovou O2 combi byly asi nějaký uni, takže se předek zvedl a akorát to vyšlo dohnat vzadu perama pro nejtěžší verzi dvojkovyho superba combi, stejný mám i v O1 combi, obě vozej log nádrž.
Jinak horní uložení na fabii už asi 10 let funguje taky nějaký nejlevnější, proti původnímu provedení je úplně jiný, líp zakrytý proti vodě (+jsem před montáží nacpal silikonovou vazelínou).
bear

Jednou jsem blbec koupil CS Germany a jak jsem pružinu osadil do tlumiče, tak mi stlačená uhla a dotýkala se nohy tlumiče vnitřkem závitů :). Prostě šmejdy jak svi*a :).

Dávám už jen švédy nebo origo.

hodnocení

0x
Je to klidně možný, pružiny běžně praskají v prvním závitu. Tam se dře o misku, takže vlastně hned od okamžiku montáže rezne a i když se těch 11mm zda dost, tak pokud se tam rez za pár let prohloda milimetr hluboko, tuhost pružiny to v tom místě zeslabí, nevím, minimálně o třetinu, takže v tom místě se kroutí daleko víc. A rezne dál a dál, do toho jestli zatuhlo lozisko tlumiče a pružina přeskakuje, rupne raz dva.
A bacha, klika, že se jen zasroubovala do sebe, může se i vymotat z misky a opřít o podběh, pokud poslední závit měl menší průměr (viděl jsem u fabie).
A řešil bych to určitě hned bez ohledu na stk, jednou jsem viděl odstavenou fabii těžce nakloněnou na levý přední kolo s odřezaným lemem blatníku, aby se tam kolo vešlo...

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, nebylo by foto? Ono prasklé obě to je celkem rarita.

asd1

Nic divnýho, hlavně u borce kterej si nevšimne prdlýho péra a jezdí s tim dál, nevšimne si ani když prdne druhý a zas jede dál... A přijde na to při prohlídce před technickou *smich* Kdoví jak dlouho s tim jezdil...

Btw ty péra tam jsou ze stejný série, stejnou dobu takže i stejný počet cyklů, koroze atd., takže podobná životnost je pochopitelná.. Taky 99% lidí si rupnutí péra všimne a mění obě současně, takže to druhý nemá už jak prasknout (a prasklo by v nejbližší době nejspíš taky.. Podobně jako žárovky ve světlech.

bear

Asi jako brzdový světla. To si nevšimnou nikdy a technickou kolikrát projdou i ty žárovkový třetí za oknem i když jsou jak vymlácený zuby * * * O O * O * O O O O * :-D. Vesměs liftbacky O1, kde ještě nejsou LEDky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]