Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezkontaktní zapalování

Od: chrtek® odpovědí: 10 změna:
Dobrý den
Má někdo zkušenosti s bezkontaktním zapalováním Vape UK do jawy 250 panelka?
Děkuji za odpovědi.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, jestli je to ten UA nesmysl, tak to se tady řešilo. Do takové moto to ani nepatří. Opravte originál, seřiďte na cigaretový papírek a pohoda.

kmet
hodnocení

0x

Sám mam originální Vape už mnoho let a jsem spokojený. ua Vape není Vape, jen se tak jmenuje aby to vzbudilo důvěru. U Vape vycházeli při návrhu ze zapalování pro javy a čezety, vývojáři ua Vape o nich neměli ani ponětí, protože vývoj byl na jiné motocykly a verze prodávaná v ČR je upravená. Z toho čiší problémy.

km
09.03.25 08:32
*palec*

jir
hodnocení

0x
VapeUA není oficiální výroba. Někdo kupuje čínské komponenty a protože to má jiný kužel, tak k tomu vyrábí redukci, aby to pasovalo na kliku z Jawy.
Každý, kdo si to koupil, později zaplakal. Nejasný návod psaný cyrilicí je jen drobnost.

trtr
hodnocení

0x

Ok, zase jsem chytřejší. Nějaký důvod proč do veterána cpát nějakou modernost-bere to na ceně? Kamarád dělal renovace a na zapalování nesahal, pouze když nebylo zbití, tak předělal labyrint na gufero, ale i tak zásah.

jir
Bohužel cenu to moc nezvýší. Co se zvyšuje, je spolehlivost a užitná hodnota, navíc je možná jízda bez baterie. Stále totiž existuje skupina lidí, pro které je Jawa především dopravní prostředek a ne jen kvazi veterán, se kterým dojedou na vozíku na nějaké setkání, sundají a pak zase naloží a odjedou.

fik
hodnocení

0x
To zapalování je čínské, upravené aby pasovalo do strojů IŽ, Jawa a jiných. Samo o sobě je nepoměrně spolehlivější, než originál kladívková věc v Jawě. Nedělají se při montáži žádné nevratné zásahy, takže jde vždy vyměnit zpět.
jir
Jste první, od koho vidím pozitivní recenzi. Je jistě možné, že řada lidí, co jim to funguje, to nikam nepíše.
fik
Hodnotím jenom to zapalování. Znám ho ze své motorky. Je to to nejjednodušší co může být, nevyžaduje nikdy žádnou údržbu. Jediné co mi kdy odešlo je řídící jednotka, jenže ta stojí na Ali asi 120Kč.
Ta UA sada spočívá v tom redukčním kuželu a statorové desce aby to pasovalo do daného stroje. Tj. čistá mechanika, na které není co zkazit, když umíte se šuplerou a soustruhem.
Jako chucpe mi přijde parazitování na zavedené značce.

hodnocení

0x
Kdysi jsem si tohle na 250 kývačku udělal sám s jednočipem Atmel. Jezdilo to dobře ve všech otáčkách, ale ztratilo to ten charakteristický kopavý ne úplně pravidelný zvuk jawáckého jednoválce. A zvuk dělá motorku. Takže jsem se vrátil zpět k původnímu přerušovači.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]