Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může to být sůl ze silnice?

Od: millcom® odpovědí: 9 změna:

Občas a převážně v zimním období se mi pod autem na dlažbě objeví několik bílých a jeden nebo dva nažloutlé fleky. Ty bílé jsou určitě zkrystalizovaná sůl, lze je velmi lehce setřít prstem. Ty nažloutlé ale jednoduše setřít nejdou. Jsou také zkrystalizované, ale jako nalepené - nelze je prstem z dlažby setřít. Mohla by to být také sůl? Nemá někdo z Vás stejné nebo podobné zkušenosti?

Může to být sůl ze silnice?
Může to být sůl ze silnice? #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

0x

Pod jakou částí auta?

Může jít o AdBlue kapalinu.

hodnocení

Nachází se to přibližně pod středem auta a není to pravidelně. Najdu to tak jednou až dvakrát do měsíce. AdBlue nemám

(BMW F11)

bear

Zkus parkovat o metr vedle. Pokud se flek posune, tak je to z auta a budeš se muset podívat pod auto (ohnout hřbet a s baterkou kouknout).

Flek polej vařící vodou z konvice a zameť.

hodnocení

@bear ... v garáži sice o metr vedle zaparkovat nemůžu, ale hřbet jsem ohnul a baterkou se díval. Bohužel je celý spodek auta zakrytovaný a na krytech nic vidět není (tedy kromě na několika místech bílé zkrystalizované soli). Když jsem na to posvítil UV lampou, tak to docela dost svítilo a proto jde spíše o to, zda se v posypové soli nemůže nacházet ještě nějaký jiný materiál, který by to tímto způsobem mohl obarvit. Auto bylo před měsícem v servisu a měnily se všechny štíty brzd a kontrolovali podvozek. Vycházím tedy z toho, že kdyby to pocházelo z auta, asi by si toho servisáci všimli. Jinak ten flek jde teplou vodou umýt, ale musí se to dost drhnout.

bear

Servisákovi je jedno, v jakém stavu je zbytek auta. Dělá jen ty práce, na které má od vedoucího pokyn (v případě velkého servisu). Z vlastní iniciativy maximálně soukromník tě upozorní a jen podle toho, zda se s tebou dobře komunikuje a jsi vpoho. Jednou jsem měl dědka s Fábií a ten byl tak arogantní, že je všechno drahý a za komárů bylo vše levné, že jsem ho poslal pryč a přitom měl v háji ložisko, lanovod ruční brzdy a utrženej silenblok nápravy..

Takže asi tak.

ttt
hodnocení

0x

chcanky od kočky/psa

hodnocení

@ttt ... nemám kočku ani psa a pokud se nepletu tak jejich "chcanky" nekrystalizují

No, kolega ttt to vyjádřil poněkud pregnantně, ale nemusí být daleko od pravdy. Mýlíte se Vy, moč krystalizuje. Spíš je otázkou, jestli se pod auto může dostat kočka, nebo třeba kuna
hodnocení

@promon: psal jsem, že kočku ani psa nemám a kuna se do garáže dostat nemůže, nehledě k tomu, že by se ten flek určitě nevyskytoval přibližně pod středem vozu různě rozhásený na ploše cca 1m2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]