Letni Cxp 641 jsem koupil s autem, letely pryč i se vzorkem 6mm. To se fakt nedalo jak klouzaly za mokra... na mokrým asfaltu byly jak zimní na sněhu a to fakt naprehanim. I ubohý barumky proti tomu byly super guma (zdravím Milana
Koupil jsem s autem celoroční. Můj servisák mě varoval, ať si v létě dávám pozor na mokru, ale v zimě že to bude lepší. Myslel jsem, že přehání. A to až do chvíle, kdy jsem po dešti potřeboval trochu rychleji opustit křižovatku vlevo a šel jsem tvrdě do hodin . Na zimu jsem ani nečekal.
Já mám tedy opačnou zkušenost. S novým autem jsem dostal Michelin Pilot Sport 4, potom jsem dával celoroční Michelin Crossclimate 2 a na mokru mi ty celoroční fungují o mnoho lépe.
Když netušíte, jaké gumy jste vlastně měl, tak jak je můžete srovnávat s konkrétními pneumatikami "NEXEN"?
chorydnes
Byly to nexeny, to je snad jasné ne? A konkrétní typ je vlastně úplně jedno...
asd1
Jedno to neni, jiný typ na tom může být úplně jinak.
chorydnes
Právě proto je to jedno, protože jak píšu, tohle byly pneu z fabriky, takže to mohla být speciální dle požadavků škody. Takže stejný typ z obchodu může být úplně něco jiného. Nexen určitě vyrábí kvalitní i nekvalitní pneu. Navic i loňský kus stejného označení může mit jine vlastnosti než letošní. A to neberu v potaz jiné vlastnosti různých rozměrů stejne pneu...
Měl jsem zimní Nexen..Absolutně bez problémů. doplněno 03.03.25 19:56: Měl jsem totožné jako Jmlc..akorát v rozměru 195/60r15 ..Asi dvě nebo tři zimy a opravdu ok..
Loni jsem jezdil na celoročkách převážně zimu..Celkem ok..Ale pozor! Ty kujvy už dávají na vzorku nové pneumatiky míň milimetrů! Tzn..Ostatní značky mají na zimní cca 8mm.A ten Tomket má na nové zimní nebo celoroční 6mm! To je jen od oka! Prostě nová Tomketa má míň od novoty oproti ostatním. Jinak jsem byl celkem spokojen..Ale nenajel jsem nějaké velké porce kilometrů, abych to mohl posoudit z hlediska výdrže v km.apod.. Zkrátka to sedělo a zimu se sněhem ve městě ta celoročka dávala ok..205/55r16 na Audi A4 B6 . Takže jsem sice neposoudil konkrétně zimní, ale Tomket jako takovou..pardón
Mám čtvrtým rokem celoroční Nexen Nblue 4 Season mají najeto nějakých 25tis km a momentálně mají nějakých 5mm takže na zimu budu kupovat nové. Jestě nevím co koupím ale klidně ty samé záleží na cenové nabídce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.