Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chci se zeptat na dotaz ohledně přepisování automobilu. Koupil jsem automobil, předchozí majitel jej odhlásil a nahlásil mě do polopřevodu. Ještě jsem auto nepřihlásil a chtěl bych auto přihlásit na někoho jiného, proto se ptám, jestli to je možné. Já jsem v polopřevodu, ale nechci auto přihlásit na sebe, nýbrž na jiného vlastníka. Je toto možné, nebo v tuto chvíli musím automobil přihlásit na sebe?
Děkuji za odpověď
Tomáš Nejeschleba
Ano je to možné. Můžete ho napat rovnou na nového majitele.
doplněno 31.08.10 13:11:Respektive, nový majitel ho doregistruje na sebe
A mohu se tímto zeptat ještě na postup, který bude nyní následovat? Mám malý a velký techničák. Kolik bude co stát a podobně? Musí se sepisovat kupní, nebo darovací smlouva?
chl3b4,
pozor ale, páč na Vás je vozidlo ohlášeno, abyste cokoliv mohl na úřadě, musíte mít vozidlo doregistrované na sebe. To je evidenčka, pojištění a správní poplatek 800Kč, + eko, pokud je.
Proto bych doporučil nechta tak jak je,, jen sepasat kupní smlouvu a tu si chovat!
jak se rozhodnete, zdarma nebo za tisíce?
Tak v tuhle chvíli nevím, která odpověď je ta správná, nebo jsem tu druhou odpověď špatně pochopil.
Musím tedy vozidlo nechat dopsat na sebe, nebo stále ne? Jde mi o to, že nyní není přihlášeno na nikoho (resp. je v polopřevodu na mě) a nyní nevím, jestli to mám přihlásit na sebe, pak se odhlásit a hned to nahlásit na kupujícího (je to známý), nebo z polopřevodu, kde jsem napsaný já ho poslat s papíry na úřad a tam, ať si to přihlásí na sebe.
A zadruhé (jestli jsem to nepochopil špatně) - přeci nemohu nechat takto, jak to je a jezdit bez plného převodu na sebe, nebo se mýlím? Jsem poprvé majitelem automobilu a známý je ZTP, na automobil se nevztahuje nějaký veliký eko poplatek, ale jelikož jej chce on a jako ZTP je zproštěn od placení EKO poplatku, tak podle mého nemá smysl přepisovat to na mě, zaplatit eko 5.000,- Kč a pak jej nechat přepsat na něj.
Děkuji za odpověď.
1.) zda na sebe chcete auto registrovat, nebo zda chcete auto dál prodat, je jen na vašem rozhodnutí, buď, anebo
2.) můžete, ale pokud chcete využít k rwegistraci na sebe osobu ZTP z důvodu vyhnutí se eko-dani, sepište s ním darovací smlouvu, přihlašte jako provozovatele ZTP, pak auto odhlaště na sebe a přžihlašte za 800,- Kč, bez eko-daně
Tudíž následující postup je:
1. Sepsat darovací smlouvu automobilu pro známého
2. Jít na úřad, přihlásit jako provozovatele osobu ZTP (musí jít se mnou a nechat to on přihlásit?)
3. Nový majitel (osoba ZTP) jej přihlásí na sebe, zaplatí 800,- Kč a 200,- Kč nějaké poplatky
a tímto je auto odhlášené, přihlášené na známého a vše je v pořádku?
To hlavní, o co mi šlo již na začátku threadu bylo to, jestli mohu ze stavu polopřevodu, kde jsem já, přihlásit automobil i na někoho jiného. Omluvte prosím mé otázky, nejsem opravdu znalý v nákupu automobilů, jejich prodeji a úředních postupech, co se týče převodu apod.
Děkuji za odpověď
Zdá se Vám moje níže uvedená odpověď nesrozumitelná? Jediný poplatek je za ev. kontrolu.Vy jen sepíšete smlouvu a auto i s doklady předáte novému majiteli, který si auto zaregistruje sám na sebe.
Tomáši, asi jsem Vás nechtěně poplatl, omlouvám se
Vy na úřad vůbec nechoďte, nic tam neřeště vše zařídí nový kupec.
Z textu jsem rozuměl (ale nevím proč), že chcete mít jistotu, že kupec vozidlo na sebe doregistroval. proto bbyste musel složitě doregistrovat.
Nedělejte nic, jen kupní smlouvu sepište.
Omlouvám se,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.