Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto 5 let, prodej nebo ne

Od: rick odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, mám otázku ohledně svého vozu. Zajímá mě co by jste mi doporučili... Mám Octavii 4 1,5 TSI v plné palbě. Koupena jako 1 rok stará. Myslíte si že je lepší před uplynutím 5 lete záruky auto zase obdobně "otocit" za nějake roční? S autem jsem velice spokojený a podle mě v 5 letech bude mít najeto tak 40 000 km. Ale trošku mě děsí možné opravy.. Matrix světlomety, vzpěry 5 dveří apod... Myslíte si že mám zbytečně obavy a prostě auto se třeba do 10 roku s takovýhle nájezdem nebude tolik kazit nebo je lepší to zase vyměnit?
Diky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Těžko říct.
Současným můžeš jezdit ještě mnoho let bez potíží.
Ale klidně se může stát, že koupíš jiný, roční a budeš pořád v servisu.

hodnocení

1x
Pokud je doposud ok, neměnil bych ho. Semtam nějaká ta údržba je normální, minimálně deset let normální auto slouží bez větších investic. Kupovat jiné auto je vždy risk ohledně poruchovosti. Známý se zbavoval auta asi tříletého kupovaného jako nové - měl problém s motorem a nebyli schopni ho dát do kupy.

petr2
hodnocení

1x
Máte zánovní auto ze 40 000 km zajeté. S autem jste spokojen a dokonale ho znáte ,není co řešit. Jezdil bych dál a nedráždil hada bosou nohou kdy se můžete spálit při koupi novějšího.

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, za mě, čím starší auto budete mít, tím lépe. Kvalita jde dolů každým rokem.:(

hodnocení

0x

Nelze univerzálně odpovědět. Můžete koupit nové (nebo roční) auto a budete objíždět servisy a můžete mít 10leté auto bez nutnosti servisních zásahů a oprav. Já sám mám ojetého Logana, kterého jsem kupoval jako 9 letého s nájezdem 230 tis. km. Po nutném běžném servisu (kontrola brzd, rozvody, oleje, LPG vstřiky) má auto najeto dalších více než 30 tis. km za 3 roky bez jediné závady, TK bez ztráty květinky. Je to opravdu kus od kusu.

hodnocení

0x

Pokud máš na to peníze, tak to není špatná varianta... Koupit nové či zánovní a starší prodat...Většina lidí to má naopak... Kupují ta starší ojetá... Ale na druhou stranu nové auto ztrácí celkem dost na ceně., tak bych osobně koupil nějaké nepatrně ne úplně nové...

2024
hodnocení

0x
40tis km najezdím za tu dobu na kole.
V případě násobně vyššího nájezdu mi vychází nejlépe "otočit" auto zhruba po 6-7 letech.
Ale samozřejmě to má každý jinak a nelze to brát jako dogma.

hodnocení

0x
Jestli vás trápí obavy z možné výměny vzpěr pátých dveří,tak to se vůbec nedivím..Raději to prodejte a kupte roční auto,jak máte v plánu;) Za ten klid to stojí.
jir
Vadné vzpěry pátých dveří řeším u svého 30 let starého Volva pomocí násady od smetáku. Funguje to výborně už dlouhá léta. Inspirací mi bylo stejné řešení u kolegy z Volvoklubu.
lll
Kvůli vzpěrám zadních dveří měnit auto? To jako vážně?
Tazatel to zmiňuje v dotazu přece..Z mé strany je to jistá ironie..Těžko říct, zda to myslel vážně..

asd1
hodnocení

0x
Proč sis porizoval schade když pochybujes o kvalitě? Můj starej pekac focus má 21 let a pořád v pohodě jezdí za spotrebak. Jestli je ta ovce kvalitní, tak by mela vydržet aspoň stejně, jinak to dost vyvrací pohádku "tam Fordem zpátky vlakem" a "škoda je kvalitni" nebo to snad je tam ovci a kvalitni je ford? ;)
Mohu potvrdit, mám C-MAX 18let starýho, benzín v automatu a jediná větší oprava byla výměna poloosy. Jinak spotřebák a to jezdím každý den. Proti Octavii co jsem měl před tím to ani nehnije nějak víc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]