Nejste přihlášen/a.
2x
0x
1.Takže to mám chápat že jste jela větší rychlosti než je povoleno, nebo jak?
2. Co dělá nákup na přední sedačce?
0x
Známý s kamionem jezdí a mj. tuto situaci popisuje, zejména senioři to delají, jedou za obcí 70, před odbočkou 30, brzdí bez důvodu... Kamion má "zaseknutou" rychlost, jakoby tempomatem, potřebuje jet přesně tolik, kolik může, aby byl efektivní, řidič sedí vysoko, vidí před auto před ním, kde nic není, žádný problém, ale auto stále zpomaluje, vzdálenost mezi ním a autem se zkracuje, protože si stále drží tu zaseknutou rychlost, a tak si řekne, proč ta xxx furt brzdí a zatroubí, aby si ulevil a možná jí to snad dojde si pomyslí.
0x
ALE co mohu posoudit je nákup na sedačce. Věci se zásadně dávají pod sedačku a nebo se poutají, volné předměty v autě (i blbý nákup) při nehodě můžou nadělat mnohem větší zdravotní problémy než samotná nehoda.
doplněno 01.03.25 17:31: Tak víme aspoň rychlost. Limit 70, vy jste jela 75 tachometrovych, tedy reálně 70-71 a přesto jste to zbytečně zadupla. Stačilo jen mírně polechtat brzdu aby auto dál nezrychlovalo
"tedy reálně 70-71" tohleto upozorňování na to, že to reálně bylo méně je naprostá srágora. prostě rychloměr je v autě od toho, aby se podle něho řidič řídil a pokud nemá poruchu, je v naprostém pořádku se podle něj řídit!
Je to udělané právě kvůli těmto "lemplům" co zadupavaji brzdy na každé kameře co vidí jen aby náhodou nepřekročili rychlost.
0x
2. Pusťe si v mobilu nějakou navigaci, podle které si ověříte, o kolik vám přeměřuje tachometr. Typicky to bývá právě těch 5 km/h, někdy i víc. Každý, kdo na 70 jen kvůli radaru a přeměřujícímu tachometru zpomalí na 60 ostatní zpravidla štve.
3. Jste povinna stále sledovat provoz kolem sebe, tedy i zrcátka. Takový kamion za sebou jen tak nepřehlédnete. Tedy se vám běžně nemůže stát, že šlápnete na brzdu a nevíte, jak daleko za vámi jdou další auta. Auto není kino, aby se řidič "kochal" jen výhledem vpřed. Naučte se automaticky podle situace každých pár sekund kontrolovat zrcátko a mít stále přehled o všech autech kolem sebe, podobně jako při míčových hrách potřebujete stále vědět, kde kdo je. Ono se vám může zdát. že za vámi něklik set metrů nikdo není, takže si zadek nemusíte hlídat, ale on klidně někdo může jet 2x rychleji než vy (bez ohledu na limity) a je za vámi raz dva.
4. Je potřeba se vyjezdit. Co se kamioňáků týče, oni chtějí jet svou rychlostí a někdy jsou schopni se na pomalého osobáka dost hnusně tlačit, protoże předjet ho nemohou a musí někam dojet včas. Takže s jejich chováním se člověk taky musï naučit počítat, je to takový folklór.
doplněno 01.03.25 17:58: A nákup na přední sedačce fakt není dobrý nápad.
Proč by jeli všichni schválně rychleji tam, kde se měří?
Proč by jeli všichni schválně rychleji tam, kde se měří?
Jak jsem psal, zřejmě věříte tachometru auta, který téměř vždy ukazuje víc. Tedy když jste zpomalila z "75 na 65", zpomalila jste reálně ze 70 na 60. No a 60 na 70 moc lidí nejezdí, proto vás předjíždějí a tlačí na vás. Ale jet na 70 60kou samozřejmě nezákonné není. Ovšem to zabrždění bez zjevného důvodu už je problematičtější, zvlášť pokud jste zřejmě rychlost nepřekračovala.
0x
0x
Pokud se vám nevysypaly předměty ze sedačky, tak to bylo velice mírné zpomalení a o vybrždění tady nemůže být řeč, a pokud na toto vzadu jedoucí řidič neumí reagovat, a jedno v jakém a jak naloženém autě, tak je buď nepřiměřeně blízko, nebo má reakce takové, že by mu mělo být odebráno oprávnění řídit.
Za mě OK a můžete mít čisté svědomí.
B. 50, ale to jsem nemusela pak brzdit
C ta rychlost jak píšu
Bohužel jsem si všimla pozdě že jedu rychleji, všichni mě předjížděli a více jsem sledovala provoz, kdo vjede přede mě a tak, on musel taky překročit rychlost když mě dojel, a ti co mě předjížděli tak taky. Prostě budu více sledovat tachometr.
0x
Zdravím
0x
Robíte komára zo somára. Čo píše vyhláška. Auto za vami má dodržať takú vzdialenosť,aby mohlo bezpečne za vami zastaviť,ak náhle zabrzdíte. Teoretický k vybrzdeniu by nemalo nikdy dôjsť,ak auto za vami dodržuje vzdialenosť.
@tomkk Sice to není tak hezky libozvučně slovensky rýmující se, ale dělat z komára velblouda má původ v Matoušově evangeliu.
Takže to české opravdu není.
jj, takže s češtinou to nemá co dělat, tady se v té době proháněla divoká prasata.
Ale nebudeme říkat, že si chodíme pro rozumy k AI, to se prej tady nesmí. I když je to oldschool ekvivalent chození si pro rozumy do vědecké knihovny před padesáti lety. ![]()
No jo, no. Je otázkou, jak s rozvíjejícími se technlogiemi majitelé poradenského webu naloží. Jestli to budou postaru "rady babky kořenářky", kde je převážně jádro před nebo důchodové, nebo nějaký kompromis. Ale zase to tady má nějaký sociální status... Na druhou stranu, žádná AI nemá praktické zkušenosti. A ty jsou k nezaplacení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.