Dobry den, nedávno asi před 3 měsíci jsem dostala auto fabii v hodnotě (30tis max ) rozhodla jsem se ho prodat takže jsem ho měla asi 14 dní pak se mi na něj ozval pan kterému se auto líbilo, přijel se svoji paní oba dva nezávazně na sobě se s autem projeli všechno bylo dobré druhý den s tím vlastně pán jel na přepis a po par dnech mi začal vypisovat že už to auto nechce a bůh ví co vše na tom nejde. Otec který mi auto kupoval ho koupil v dobrým stavu řekla jsem pánovi že mu říkám vše co mě říkali když jsem ho kupovala v aute jsem snk nejela vše to věděl s se vším byl seznámeny. Ted mi stále píše věci typu. Ozve se vám právník, kvůli vám jsem si musel koupit auto za 500 a podobné věci. Mam jit řešit s PČR nebo čekat jestli se mi ozve jeho právník?
Pokud je to již přepsané, jednou nebo dvakrát bych mu písemně odpověděl (třeba SMS), a sdělil mu, že dále již na toto nebudu reagoval a že vše již bylo řečeno. Podle mě to jen zkouší..a ať si to řeší dál jak sám uzná za vhodné.
jak píší ostatní. jednou odpovědět a pak už neragovat. pokud vás bude stále obtěžovat, informujte PČR, jde o trestné jednání nebo to sním minimálně hraničí.
Koukám většina rádců píše nesmysly. Záleží na kupní smlouvě. Každopádně, ač to mnozí nevědí, vy jako prodávající, i když nejste obchodník, tak za prodávanou věc nesete nějakou odpovědnost. Pokud jste pánovi prodala auto na ježdění a nikoliv na náhradní díly, mělo by se jednat o auto, ve kterém lze jezdit, a ne že bude více v servisu než na silnici. Pokud auto mělo nějaké vážné závady, na které jste kupujícího neupozornila (i třeba z toho důvodu, že jste o nich nevěděla) má právo požadovat vrácení věci a vrácení peněz. Pokud se Vám ozve jeho právník, tak si ho určitě vyslechněte.
To je sice pravda, ale auto za 30 litru 1. Bude mit vic opotrebenych veci nez zavad. Odpovida za skryte vady, ne za bezne opotrebeni, coz je u stare fabie az na naproste vyjimky uplne vsechno. 2. Si vetsinou nekupuje nekdo, kdo ma penize a mozkovou kapacitu na vyuziti pravnika. Zato vychcancu a hlupaku je na trhu tolik, ze by to vydalo na knihu. Frajer to bud zkousi, nebo dojel do servisu a tam zjistil, ze stare auto prekvapive vyzaduje servis. A ze mu rekli, ze by bylo dobre udelat rozvody, olej a v brzke dobe i brzdy a pulku podvozku, to fakt neni skryta vada.
Jak píše Orion výše, záleží na kupní smlouvě. Záruka z Vaší strany je 1 rok a vztahuje se na tzv. skryté vady. To je na vady, které nebyl schopen kupující při koupi auta odhalit nebo na ně nebyl z Vaší strany předem prokazatelně upozorněn. Nebo pokud byla kupujícímu předána chybná informace o vlastnostech auta – např. že auto nebylo nikdy bouráno a kupující prokazatelně zjistí, že bylo; případně ohledně počtu najetých km.
Na druhou stranu, jsou kupující, co se takto živí a snaží takto dodatečně snížit cenu psychickým tlakem na prodávajícího.
Řešit s policií nemá smysl, leda by nátlak nepřestával a vyhodnotil se jako pokus o vydírání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.