Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatlačení brzdového pístku

Od: janicek odpovědí: 10 změna:

Zdravím, prosím radu, za boha nemůžu zatlačit brzdový pístek na zadním třmenu, mám na to stahovák, ale prostě se nehne. Destičky by už skoro úplně sjetě, takže pístek je hodně vytažený. Vůbec nevím co s tím teď. Octavia 2. Děkuji za rady

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Protože ten pïstek se zatlačuje otáčením po směru hodinových ručiček
A pokud to nejde ani tak tak se pokusit to rozhejbat a nebo radši kup rovnou novej brzdič
club-opel.cz/...

asd1
hodnocení

0x

Nastuduj si údržbu brzd, tohle nebude jediná mezera...

Je tam samostav ručky a píst se šroubuje - pootočíš, zasuneš atd. Nová deska musí zapadnout do výřezu v pístu.

A povolená ručná brzda a páčka na strmeni na doraz.

janicek
hodnocení

Mám na to přímo stahovák, který tlačí a zároveň otáčí, ale píst se nehne ani o milimetr ať bejčím jak bejčím

trtr

Zdravím, tak tlak nemá kam jít, nebo to děláte špatně či je to zatuhlé.

Bude to tuhy docela běžna věc nejlepsi je rovnou oba brzdiče nový
Múžeš učinit pokus o rozhejbání naper pod prachovku mazivo a stylem zatlačit vyšlapnout se to pokus rozhejbat

Písty mívají pravý i levý závit i stahováky jsou s pravým a levým závitem.

trtr

*palec*, byl jaksi předpoklad, že to ví, ale nemusí. *hi*

U dvojkový oktávky jsou myslím oba pravý, každopádně ještě pred koupí přípravku jsem si vystačil s malým svěrákem a sikovkama na otáčení.

hodnocení

0x

Jj Loni se mi stalo taky na C4 že pístky nešli zatlačit-přípravek jsem zkoroutil jak jsem bejčil a NIC. Když jsem je potom ve svěráku vymlátil pístky ze třmenu, tak jsem vůbec nechápal jak je toto možné, při pravidelné údržbě, nakonec přišli nové desky, třmeny a trubky a lanovod ruční.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]