Dobrý den měli jsme auto wgolf naftu v servisu kvůli kontrolce motoru, měnili palivové filtry svíčky měnili a říkali že to bylo zanesené. Po půl roce se nám znova rozsvítila kontrolka a jednou tak za 14 dní špatně startuje jako že se asi dusí nevím jinak startuje normálně jenom občas je tenhle problém a ted zrovna před týdnem kontrolka zhasla a už nesvítí. Mám s tím jít znovu do servisu když to nesvítí a zatím startuje normalne?
Kvůli tomu co měnili kontrolka na 99% nesvítila a o nutnosti výměny bych měl taky pochybnosti... Až tam příště půjdete tak si nechte tu závadu pořádně určit nebo vás zase oškubou. Jestli nesvítí tak bych to neřešil
barb
Ještě před tím servisem to auto vůbec netáhlo prostě najednou bylo líné,tak jestli se preplo do nějakého nouzového režimu? Nevím mě říkal známí že to tyhle nové auta dělají.
mathew
To dělají i starší auta, ale bez diagnostiky stejně nic nezjistite a věštírna je jinde
trtr
Typický tuctový servis = měniči, ne opraváři. Postupně vymění vše kolem a chyby neustále mažou, pokud se světýlko neumoudří. Je třeba hledat skutečného opraváře - mistra.
A nakonec to bude vodou ve svazku nebo kabelem překousaným od kuny Ale přitom "paninko to auto bylo vyloženě nebezpečný, ještě že jsme Vám ho včas opravili, vidíte kolik jsme toho museli vyměnit"
Ucpaný paliv. filtr, nízký tlak paliva může rozsvítit kontrolou motoru. Vadný zhavič může rozsvítit kontrolou motoru. Máte dvě možnosti, jet do servisu, závada bude uložená. Nebo čekat až nenastartujete.
Moct to ovlivnit, zařadil bych do povinné výbavy bluetooth obd2 adaptér a do osnov autoškoly postup vyčtení paměti závad Sice to neukáže všechny, ale ty nejdůležitější snad jo. Ubyla by tím půlka dotazů a servisům půlka zákazníků, co si nechají povymenovat půl auta netušíce důvod svitu kontrolky nebo pádu do nouzaku. Nějak si nemůžu pomoct, ale být jako laik odkázán plně třeba na úsudek a péči lékařů mi prijde ok, ale být okolnostmi nucen se dobrovolně vydat na pospas servisům, mi jako kutilovi a univerzálnímu opraváři teměř všeho přijde šílený
Tak jestli ti diagnostika ukáže co máš vyměnit a čím problém odstraníš, tak máš asi nějak super diagnostiku co nemají ani servisy...kolikrát hledání zavady obnáší dlouhe měření osciloskopem, pokud nechceš na blind jen měnit díly.
trtr
, diagnostika není modla, ale pouze berlička a je třeba hledat kolem. Ona taky může ukázat chyba signálu EŘJ -> tak vyměníme jednotku a ona to byla třeba pojistka, kabel, nebo je špatný kontakt.
Takovou bohužel ani já nemám, tudíž mi nezbývá, než měřit... Ale mám na mysli tu část řidičů, kteří si, obrazně řečeno, nechají vyměnit motor kvůli špatný lambde. A to ješte v lepším případě hned celej motor, v horším postupně I mojí polovicce, pokud jede s některým z +- 20letych aut někam za hranice, dávám nějakej adaptérek do výbavy, aby byla aspoň nějaká šance, čeho se chytit, co vzít s sebou, pokud by mi volala, že jí někde v Alpách nechalo auto. Samozřejmě to prozradí v lepším případě tak čtvrtku věcí, ale v souvislosti s popisem řidiče, jak se auto chovalo, než zastavilo, co tomu, předcházelo, dost napoví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.