Dobrý den, prosím vás jak dlouho podle vás bude trvat oprava auta Kia ceed CD 1.0 tgdi, na autě bude provedena 3. garanční prohlídka, výměna oleje, filtrů, potom zkontrolování po brzdy občas trochu píská a potom bohužel závada motoru škubání motoru při akceleraci, prý se bude asi jednat o vadnou cívku, ve čtvrtek jim auto ráno odvezu, myslíte že tento den bude už auto hotové? Děkuji za názor
Ale známý známého od souseda kolegy z práce platil 11.400,- a měli to hotové za 3 hoďky.. (vtip)
asd1
Však to taky ze dvora do dílny přetáhnou až po obědě
Nebo až v pátek a borcovi nakukaj že to nebyla cívka ale tři cívky a lambda. Svíce se mění automaticky i když jim nic neni a neni na ně ani termín. Brzdy podobně, nutný nový desky i kotouče, do obložení se zasekl kámen a poničil desky, ty se musí dát nový a nový desky se na starej kotouč nedávaj.. K tomu tři litry náplně ostřikovače a samozřejmě stěrače už taky byly na výměnu. Dáte si kafíčko nebo hned odjíždíte?
Jste trapná poradna, nic nevíte a nemáte ani křišťálovou kouli!
Opravdu se ptáte zcela vážně zde a ne v tom servisu? Když není jisté, proč motor "škube" je doba opravy zcela neznámá. Může to být výměna cívky za pár minut, ale stejně tak to může být velmi dlouhé hledání a klidně i třeba týdny čekání na nedostupný náhradní díl. doplněno 25.02.25 14:39: Ale stále je to jen jejich odhad. Tohle je třeba jen na dopoledne, ale servisy často dělají to, že aby oprava nevypadala jako brnkačka, tak vám auto dají až druhý den. Pak je tu to pískání brzd. I to může mít spoustu příčin. Válečky nedostatečně odbržďují, něco tam zapadlo, nebo si jen nesedly destičky s kotouči. Tak se třeba vymění destičky, ale nemusí to pomoct. Tedy i zde je poměrně široký rozptyl času, který to může zabrat. Neberte jako hlavní to, jestli si to auto nechají den, nebo dva, ale to, aby to opravili dobře a vy se tam s tím nemusel vracet na opravu opravy. doplněno 25.02.25 15:13: Plně souhlasím, poradna, kde vám neřeknou přesněji dobu z části neznámé opravy, než samotný servis, je prostě naprd.
david2
Nn v servise mi bylo řečeno že se jedná o zapalovací cívku, k tomu mi asi i vymění svíčky, kdyby to bylo něco vážnějšího tak svítí diagnostika motoru
asd1
25.02.25 14:38
david2
Poradna k ničemu
trtr
Zdravím, my tu nemáme křišťálovou kouli. To že diagnostika něco ukáže nebo ne, je celkem nepodstatné. Důležité je zjistit čím to je a proč se tak stalo. To, že i autorizovaný servis je dnes jen měnírna a tak se oprava provádí až mají daný díl u sebe, situaci komplikuje. Pokud to nebude cívka, opět objednávka x čidel, opět zkouška a tak dále, pokud neskončí u jednotky, nebo kabelového svazku. S multimetrem a osciloskopem dnes moc lidí neumí + je třeba mít referenční hodnoty pro daná čidla a snímače - celkem věda, podobně jako doktor u lidí.
yarda1
Pán je ještě slušný. Kdysi na poradně Živě byl dotaz (k nějaké hře, už si to moc nepamatuji): "...proč mi do prrdele nikdo neporadí?"
yarda1
Taky jde o to, jestli je to autorizovaný servis nebo šikovný automechanik. Autorizovaný servis asi má předepsané postupy a těch se musí držet. Třeba mně jednou občas vypadával tachometr, v autorizovaném servisu mi řekli že se jim ta závada nevyskytla a nevědí co opravovat. Když jsme to řekl místnímu automechanikovi, odpověděl aniž by se na něco díval, že to bude čidlem, že je to běžná závada, čidlo asi vyměnil a od té doby to už zase funguje.
Pane bože, po 3. Jedná se o zapalovací cívku a odcházejí normálně... Ne platím jen za garancku auto mám v záruce. Nejdřív si něco ověřte než napíšete, myslel jsem, že to tady je specializovaná poradna a ne fuserina, rady od lidí který tomu vůbec nerozumí.. doplněno 25.02.25 15:43: David5 pro rejpali vyjádření servisu při objednání, ne křišťálová koule. Ale nemá to cenu bohatě stačilo napsat, nevíme jak dlouho to bude trvat a ne řešit hovna
asd1
Psal jsi asi cívkou, ne že je vadná cívka. Pravděpodobné ale ne jisté. Pokud to je cívka tak proč mění i svíce? Může to být ale mnohem víc věcí.
Podobně pískání brzd může mít několik příčin, vyloupnout šutr z obložení/ ošudlat desky o šmirgl je jen jedna z nich.
= Nevíme co se bude dělat a co mají na ten den naplánováno. Klidně tvojí káru dotáhnou na dílnu až po obědě, nebo jim zavolá známej že něco potřebuje udělat, pátek plno tak to budou dělat až v pondělí. Okecá to že to nebylo cívkou
= na dobu opravy se musíš ptát v servisu kde to budou dělat. Nebo sem dej kontakt a my tam zavoláme za tebe.
Práce tak na dvě hoďky max.
Osobní zkušenost s autorizákama - velký pozor na ojeb, důvěřuj ale prověřuj. Předražená bída.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.