Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě auta

Od: vav odpovědí: 4 změna:

Zdravím Vás,

rozhodla jsem se, že si pořídím vlastní osobní automobil. Nejsem nikterak velká řidička, nikdy jsem moc neřídila, a proto bych ráda začala. Chci si pořídit ojeté auto, stáří max. 12 let, nejlépe automat cenově 200 tis. +-. S jakými značkami máte dobré zkušenosti, že něco vydří a případné opravy nejsou příliš drahé? Doplňující otázka: kde takové auto nejlépe pořídit? AAA, AUTO ESA, soukromý prodejce?

Děkuji *jasne*

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

4x

Zdravím, pokud automat, tak co nejmladší, troufnu si říci, že raději nový. Spoustu lidí kašle na výměnu oleje v převodovce a jak se to podělá, tak to pošle dál -> velká pravděpodobnost, že narazíte na špatný kus a oprava je raketa!

asd1

U jetýho automatu bych volil spíš levně koupit s chcíplou převodovkou a za 50k tam dát kvalitní repas.

Další náklady velký servis = náplně, rozvody, pneu + rezerva na opravy, ca dalších 50k. Takže paní hledá auto za 100k max.

V každém přípaě vybírat s někým kdo umí rozlišit naleštěný šrot od slušného stavu. Nejvíc se mi osvědčilo koupit přímo od rodilého němčoura, v ČR je 90% bazarovek se zásadní vadou a v bazarech + příplatek 20-50k za naleštění a zamaskování vad (autobazar Monte Carlo není zábavný pořad ale dokument *smich* )

Pokud nemá nikoho kdo se vyzná, tak hodně napoví požadavek udělat TK - projde platim já a auto beru/ neprojde platí prodejce, sleva na opravu vad. + prohlídka, projet jestli všechno funguje jak má. Koroze, stav podvozku, motoru, převodovky, elektriky, klima atd. atd. Minulé nehody (hlavně zamaskované), právní vady typu exekuce..

hodnocení

2x

AAA, AUTO ESA, soukromý prodejce***to poradí mechanik ten, kterého si s sebou vezmete, aby vybral to správné, dle Vašich požadavků.

Spoustu lidí nadává na bazary, ale oni prodají nejvíce aut. Jsou i jiné bazary, třeba roční auta.

hodnocení

1x
No ja bych to přehodnotil a misto automatu volil manuál člověk ušetří spoustu starostí a peněz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]