Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sahara Honda Civic 6 mb2

Od: pavel odpovědí: 14 změna:

Zdravím, řeším proč nespíná sahara.

Čidlo pro spínání sahary - vyměněno

Sahara po napojení na 12V jede.

Termostat vyměněnej.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrovic
hodnocení

0x

Sahara bude pres rele. Muze byt vadne a nespina.

pavel
hodnocení

Nebyl jsem si právě jistý, jestli jsem tím napojením na přímo nepřemostil (tj. nevyloučil závadu) to relé.

petrovic

Spis tim premostenim jsi obesel vadne rele. Takze nevyloucil, ale potvrdil to vadne rele.

pavel
hodnocení

A další věc. Do konektoru co jde do spínače sahary (z toho jsem ho vypojil) jsem vrazil drátek a tím tyto dva póly spojil a sahara se rozjela. Pak jsem vytáhl relé sahary a zastavila se. Když jsem ho vrátil, rozjela se. Z toho chápu, že relé musí být ok. Ne?

petrovic

No, po dalsim doplneni Tveho postupu je jasne, ze rele je OK. Takze, sahara je dobra, po pripojeni 12V jede. Rele uz vime, taky cajk. Cidlo teploty a termostat dobry. Ten konektor, ktery jsi propojoval dratkem teda vede kam?

pavel
hodnocení

Ten konektor je na spinaci sahary ktery je v domku termostatu.

Dál vede do sahary přes ten spínač, který spíná na základě teploty chladící kapaliny v tom domku.

Takže jsou tam přivedeny 2 kabely. Jeden je přívod a druhý je spínaný a vede do sahary

petrovic

Kdyz jsi u sahary dratkem propojil konektor, rozbehla se. A co kdyz dratkem propojis konektor, ktery je na snimaci v domku termostatu? Pak jedine propipat kabelaz.

pavel
hodnocení

Snimac ma jen 2 piny.
kdyz odpojim konektor ktery jsem propojil zbyde mi samotny spinac s 2 pinama bez jakekoliv dalsi kabeláže

petrovic

Vse zapoj tak, jak ma byt. Nastartuj auto, nechej bezet na volnobeh. Odpoj snimac v domku a zkratuj konektor. Tim nasimulujes prehrati kapaliny. Rozbehne se sahara?

pavel
hodnocení

To jsem presne udelal.

Asi jsme se predtim nepochopili.

petrovic

Jo, asi nepochopili. A sahara tedy i presto nejede? A jaky je vubec problem? Prehriva se to?

pavel
hodnocení

Když takto obejdu čidlo, tak se spustí se zapalováním.

Když to zapojím do čidla a nechám to tak, aby to spouštělo čidlo jak správně má, tak se sahara netočí.

Ani když motor měl 100 stupňů (Tím jsem hádám vyloučil, že by čidlo spínalo trochu později)

petrovic

No, abychom nehledali chybu tam, kde neni. 100 stupnu ji jeste nemusi aktivovat. Nektere motory maji 105, klidne i 110°C. Honda je japonec, je i u tohoto modelu dolevani vody primo do chladice? Maji specialni vicko, to musi byt funkcni.

pavel
hodnocení

Ano, ma dolevani vody do chladice. Chladic je nový.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]