Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Padající nafta u O1 - vadný ventil v nádrži

Od: tomkk® odpovědí: 6 změna:

Zdravím, zjistil jsem, že mi padá nafta u O1 TDI ASV 2003. Když nasadím na výstup plováku průsvitnou hadičku, padá velmi rychle. Vytáhl jsem plovák ven (nevím, proč se to eshopech jmenuje palivové čerpadlo, žádné čerpadlo tam není). Ani při foukání tam a zpět se to jako ventilek nechová, je to průchozí. Neumím se ale k tomu ventilku dostat, nepůsobí to jako rozdělatelné. Nevíte jak na to? Profukováním se to rozchodit nedaří.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lll
hodnocení

0x
Tolik se v tom nevyznám, ale když vezmu tenkou hadičku s kapalinou a ucpu jí na jednom konci, tak kapalina drží.
Když padá nafta je to obvykle způsobeno netěsností po cestě, kolem vstřiků, palivového filtru, kdekoli jen ne ventilem v nádrži.

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, je třeba jít od vstřiku a mezi stanicí bývá ruční pumpa - balónek. Je třeba zjistit, kde je cesta zalitá a kde už ne.

hodnocení

0x

nemáš ten koš jen zadělanej bordelem koukni na tu klapku uvnitř viz odkaz

další co zlobí je termoventil na palivovém filtru že je v háji poznáš tak že je ta pruhledná hadička co de k čerpadlu plná bublin

club-opel.cz/...

hodnocení

Ne, problém je jasný, nefunguje ventilek, který je kousek pod vývodem, ale nevypadá to rozebíratelně, ten vývod je vlepený a ventilek je pod ním. Ono kdyby byl zbytek cesty zcela těsný (filtr, čerpadlo) tak by to fungovalo i bez toho ventilku. Jsou jedinci, kteří ho úplně odvrtali, protože když má špatný průtok, způsobuje podlak v sací hadičce a přisávání bublin. A pak jsou zase jedinci, kteří padání nafty řeší přídavnými ventilky u filtru.

tak dej na hadici externí zpětny ventil nebo líp sežen si jinej sací koš

hodnocení

No šak jo. Akorát to teď budu muset vrátit jak to je. Doufal jsem, že ten ventilek půjde rozebrat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]