Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenost s výkonem aku vapky

Od: zvanda® odpovědí: 7 změna:

Chci si pořídit aku-vapku a nevím jaký typ nebo značku. Má někdo zkušenost s tímto produktem? Bratr si koupil a neumeje s tím ani kolo. Tlakově nic moc, Poradí někdo?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x
Tak logicky, není to perpetuum mobile. Obecně jestli je k tomu baterka 18(21)V s jakoukoli uváděnou kapacitou, která reálně bude max 1Ah při 5 článcích, nebo 2Ah při 10 článcích, žádný velký představení to být nemůže. Taková baterka má cca 20 nebo 40 Wh, takže pokud by vydržela to cerpadylko napájet třeba 10 minut, jeho příkon bude řádově 100-200W. Idealizovaný, před odečtením vsech ztrát, už jen na teplo nejspíš ten motorek protopi půlku toho. Někde jsem zahlédl, že to dokáže snad až 30 bar (stále cca pětina tlaku slušnější wapky), ale do uzavřeného výtlaku, zásadní je tlak z vodovodu na vstupu, při sání z kýble to bude o dost míň. A nejde jen i tlak, i průtok logicky bude minimální, nějaká tryska o průměru vlasu, aby to toho tlaku mohlo dosáhnout.
Ale zkušenost nemám a třeba výrobce opravdu dokáže nějak přelstít fyzikální zákony:)

trtr
hodnocení

6x

Zdravím, tak aku a myčka nejde dohromady. Bude to mobilní a pouze šudlátko, nebo klasika a pak to něco umyje.

hodnocení

2x

Já bych na to zapomněl a normálně tento nápad rozchlastal.

hodnocení

1x

Záleží, co od toho očekáváte. Pokud chcete čistit dlažbu, umýt auto a pod, tak na aku skutečně zapomeňte. Aby to něco umylo, potřebujete jednak pořádný tlak, jednak solidní průtok. Aktuálně mám doma myčku s motorem 3kW, max 225 bar, průtok 8,25l/mmin. Není to profi mašina, ale dá se s tím ledacos opravdu umýt. Před tím jsem měl hypermarketovou myčku s výkonem 1600W a to bylo o ničem, nízký průtok, slabý výkon. Umýt tím špinavé auto byla facha, šlo to špatně, auto bylo pak po uschnutí spíš pruhované.

Tu aku myčku bych funkčností přirovnal k PET flašce, na opláchnutí něčeho budiž, na mytí to je slabota

Tak tak, po zkušenostech se třema různýma běžnýma wapkama jsem před léty sehnal starej licenční Kovofinis. Váha asi 60 kilo, motor třífáz 5,5kw, pracovní tlak myslím 180bar při 15L/min, pistole má solidní zpětnej ráz:)

happygod
hodnocení

0x
Hele auto umeju i s tlakem z řádu a nasazenou pistolí, oplach, umytí houbou s šamponem, následný oplach, usušení ručníkem. Samozřejmě když meju offroad či traktor od bláta tak na to je potřeba už výkonný stroj, kde Aku nemá šanci. Výhodu v té Aku vidím primárně tam kde nemám vodu a meju to ze sudu někde na zahrádce.

thetruth
hodnocení

0x

Hračka. Buď pořádnou wapku, nebo si zjistit, kde mají v okolí samoobslužné wapky. Vyrostly jak houby po dešti, Já mám jednu ve městě kde bydlím a druhou ve městě kde pracuji. 15km od sebe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]