Nejste přihlášen/a.
dej včas blinkr, aspon 5 sekund před tím, než cukneš volantem!
že někdo 2x zatroubil nic nemusí znamenat, zvláště v Praze
Párkrát se ohlédni a tu vzdálenost dostaneš do oka.
Připomněl jste mi můj problém, když jsem před 35 lety jel poprvé se svou Š120 do Německa. Ptal jsem se zkušeného kamaráda, jak předjíždět kamiony, když tam jedou v levém pruhu BMW, Porsche... Říkal "vyhoď blinkr, šlápni na plyn a oni tě pustí". A opravdu to fungovalo, bez houkání, problikávání. U nás je to bohužel jinak.
Já si kdysi, když jsem měl nové auto, vyjel za město a z prázných banánovek (či jiných papírových krabic) si tam na nějakém prázdném placu dělal situace. Hlavně teda pro couvání a trefování se do mezer podél i napříč. A snažil se to řešit jen zrcátky. Když jsem si myslel, že je to dobré, nebo jsem nevěděl, tak jsem vylezl z auta, prohlídnul to ze všech stran, změřil a pokračoval.
Papírová krabice (případně zatížená menším kamenem, když fouká) je príma, že je vidět, a když to člověk neodhadne, tak ji prostě celou odsune a neodře ani kapotu, ani krabici, takže se nemusí nervovat. A situace si nastaví jak se mu zlíbí.
U najíždění na dálnici je to docela podobné jako u parkování podél - potřebuješ odhadnout, kolik místa je mezi auty a jak se tam vejdeš. Při parkování jde o centimetry, u nájezdu na dálnici o metry či desítky metrů. Ale když do připojovacího pruhu vjedeš stejnou rychlostí jakou jede pravý pruh na dálnici, tak vůči tobě efektivně stojí a ty se malou změnou rychlosti přesuneš k prostředku mezery a lehce se do ní bokem nasuneš. Když si odmyslíš to, že krajina za okýnky dělá vžum - vžum a konec pruhu se blíží, tak je to jednodušší, než parkování podél, protože máš mnohem víc prostoru. Až na to, že musíš dávat pozor, aby ses do toho pruhu vešel a když nebude poblíž vhodná mezera, tak v něm zastavil ještě včas. Ale ta vhodná mezera se většinou najde. Ale chce to cvik a odhad.
To jako že se budou s kamarádem kamarádem někde (kde?) v plné rychlosti předjíždět a myškovat mezi sebou? A to pásmo na co, jako že za jízdy vystrčí ruku z okýnka a začne měřit vzdálenost druhého auta? No to bych chtěl vidět toho blázna který bude riskovat že mu při těch srandičkách v lepším případě naboří auto, v horším zdraví a život
klidně se stojícími 2 auty... I bez kamaráda. Prostě si najde auto u silnice, nacouva k němu, odhadne vzdálenost ze zrcátka, vyleze a půjde si to odkrokovat ... má zkalibrováno
možná neumí ani zacouvat do díry mezi 2 podélně stojícími auty a tak to může zkombinovat... Když mu to táta ani autoškolař nevysvětlil
O problému s parkováním tazatel vůbec nic nepsal tak na co by to trénoval. Nebo to pak jako v připojovacím pruhu na dálnici mávnutím zastaví veškerý provoz, zacouvá mezi znehybněná auta, a pak se na povel zase všichni rozjedou?
Problém s chápáním položené otázky máte zřejmě vy, jelikož tazatel má problém zařadit se v RYCHLÉM PROVOZU NA DÁLNICI V PŘIPOJOVACÍM PRUHU, ne s parkováním v klídku někde na volném place. Dokonce přímo píše, že půl roku jezdil do práce a do obchodu, kde zjevně pokaždé musel někde zaparkovat, tedy půl roku parkuje i bez šuplery
Nyní už jsou auta která světýlkem na zpětném zrcátku informují řidiče se tam nevejde.
párkrát jsem si toho všimnul.
předjíždím vozidla na dálnici a najednou když jsem se na určitou vzdálenost přiblížil k vozu jedoucím v pravém pruhu, tak se mu na vnějším levém zrcátku rozsvítilo světélko.
V kazdom aute je tzv.mrtvy uhol,ked nevidim auto ani v kabinovom spatnom zrkadle,ani vo vonkajsom zrkadle. Preto vymysleli tie kontrolne svetielka vo vonkajsich zrkadlach. Takze tie svetielka vam nedaju informaciu ako daleko je auto,ale to ze vedla vas je auto,ktore este nevidite v zrkadlach. To iba na informaciu pre tych co to nepoznaju.
To, že na Vás již někdo zatroubil, to neřešte, to se stane ještě mnohokrát.
Jak již někdo napsal, "jezdit a jezdit a učit se", to je to nejlepší.
Jedno upravené přísloví říká. "učený z nebe nespadl", klasik dodává, "že pitomce jako by schazoval".
I mě se to občas stane, že to auto se tam najednou objevilo rychleji, nežli jsem čekal, a taky rychle mi odjelo pryč. Někdy se neodhadne, že to auto jelo příliš rychle.
Až najedete první milion kilometrů, už to budete trošku lepší.
Přeji jen klidné kilometry.
Pokud na mne nekdo casto troubi, tak naopak JE to potreba resit, protoze ocividne delam neco spatne. Ostatne tazatel si to uvedomuje a resit to chce...
tazatel sdělil, "Už se mi to stalo 2x", myslíte si, že je to často?
Na Vás nikdo nikdy netroubil?
Ale pokud na Vás někdo často troubí, máte pravdu, asi by se to mělo řešit.
@milancukrar: Tazatel sice nepise, kolik za ten mesic najel km, vzhledem k popisu jeho "jezdeckych" zkusenosti to asi nebude velke ciso. Takze ano, myslim si, ze 2x za mesic je v tomto kontextu casto.
Druha otazka je pak vyslovene navodna a nevim, co ma spolecneho s problemem tazatele.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.