Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ekolikvidace vozu

Od: adam25 odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, 3 týdny zpět jsem dal své auto na ekolikvidaci. Komunikace proběhla rychle pán druhý den přijel. Při otázce zda bude potřebovat nějakou plnou moc mi bylo řečeno, že ne že vse zařidí auto odhlasí a na mail pošle papír o tom, že je auto vyřazeno a s tímto papírem půjdu na pojišťovnu. Ještě ten večer bylo auto na bazaru, že rozprodá veškeré díly ( což mi jako ekolikvidace nepříjde).. Už to budou 3 týdny co pro atuo byl a od té doby samé výmluvy a odkládání na jiný den, Pošlu v pondělí, pošlu ve středu, v pátek to máte na 100%... ale pořád nic.
Můžu se zeptat co v tákovém případě dělat? Pojistka na auto stále beží a papír nikde.
Mockrát všem děkuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

To je to, když je člověk líný a spoléhá na jiné.

Je to podvod.

Můžu se zeptat co v tákovém případě dělat?****kontaktovat osobně toho pána, vzít vozidlo zpět, nebo dojít na policii, toto jim vše oznámit.

dal své auto na ekolikvidaci.****předal jste vozidlo podvodníkovi, Vy jste si neověřoval, zdali je to legální ekolikvidace?

petrm
hodnocení

0x

Tady si můžete ověřit, zda má pán povolení k ekolikvidaci :

autovraky.mzp.cz/...

adam25
Tak jsem přišel na to, že pan na to povolení nemá, ale ekolikvidaci provedla firma jiná.. proto prodává na díly. To jsem deb*l ze jsem to neověřil dříve. Pánovi každý den volám, ale jak jsem psal.. neustále to odkládá.
asd1
Má tě na háku,nic nezlikvidoval, jen to rozproda a zbytek někde pohodi,úřady půjdou po tobě.
Pokud nevíš jak to řešit tak zajdi za právníkem. Jde o podvod.

Pánovi každý den volám, ale jak jsem psal.. neustále to odkládá*****to je málo, musíte k němu zajet a vozidlo vzít zpět.

hodnocení

0x
Máte k tomu nějaký papír? Jestli ne, nahlásil bych krádež vozu, pana jste v životě neviděl.
k2

A jak ze si v praxi takove nahlaseni kradeze predstavujete?

asd1
Jasně, on ukáže výpis hovorů a z krádeže hned bude křivé obvineni. Super nápad.
trtr

Zdravím, krádež ne, nahlásil bych podvod, možná i ilegalní prodej (to je prověří).

hodnocení

0x
V lepším případě mu ten papír známý vystaví a vám může být jedno, co s tím autem udělal. V horším jste si zadělal na pěkné nepříjemnosti. Auto není židle, kterou můžete dát na potkání komu chcete, s autem jsou na vás vázané odpovědnost a povinnosti.
Za ekolikvidaci se platí. Kolik vás to stálo? Nebo vám dokonce zaplatil? To by vám pak přece muselo být divné.
doplněno 15.02.25 18:11: Máte pravdu, koukám, že dnes už i "seriózní" firmy za ekolikvidaci platí, i když velkou část sežere případný odvoz. Když jsem cca před 14 lety likvidoval auto, tak jsem v Barku ještě platil. Tuším kolem 1700.
k2

Proc by se melo za ekolikvidaci platit?

Za ekolikvidaci může vlastník dostat i peníze.

třeba první v seznamu

petrm

Papír o ekolikvidaci nemůže vystavit kde kdo, musí to být firma, která má certifikát od MŽP.

hodnocení

0x

já jsem v roce 2010 taky nechal zlikvidivat vůz.

přijel pán s odtahovkou, dal mě papír o ekolikvidaci a vůz si vzal ale bez RZ - ty jsem pak s tím papírem odevzdal na registru. na papíru bylo nějaké razítko. jaké to už si za 15 let nepamatuji.

A potom jsem zrušil povinné ručení.

jinak ta ekolikvidace byla bezplatná.

Ještě si vzpomínám, že se mu v autě líbilo rádio, tak si ho asi vzal - prý ve svém autě žádné nemá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]