1.8 turbo 110kw A z nových 1.8 tsi 132kw manual řazení
bear
1.8T souhlas, co se týče spolehlivosti. Třeba AGU bez napínáku řetězu mezi vačkama, ale zase hloupej a zastaralej neCAN a Euro2. Co se týče spotřeby paliva, tak pěkně žere i trávu u cesty. Průměr za 8/100, ale při lepším svezení si vezme víc
Atmosférická 1,8 tu pověst vysokou spotřebou zkaženou má, ale aspoň co vím, týkalo se to jen začátku výroby, kdy měl pevný sání, než tam začali dávat variabilní.
bear
No nevím, ale pevný sání měli všechny 1.8 s turbem. Dovolil bych si tvrdit už z principu přeplňování, proč by tam dávali SR.
Možná 92kW 1.8 bez turba mělo variabilko a všechny novější 1.6ky
Jasně, vždyť jsem psal o atmo, u turba by to bylo zbytečný. Od r98 tam bylo přepínací plastový sání jako u 1,6 a jiný časování. Právě kamarád ji před lety měl a chválil si, že ty atmo 1,8 nikdo nechce kvůli spotřebě a přitom kromě prvních, co se spotřebou a nutností vytáčet "proslavily", to dál už nebyla pravda.
bear
Zmátlo mě to, jak jsi psal o začátku výroby a později. Znám totiž jen jeden motor v atmo. a to je AGN. Ostatní 1.8 znám jen oturbené od Euro2 do Euro4 vylepšené jen o čidla, CAN, variabilní časování vaček, atd... ale sání mají jednotné pevné stejně jako si myslím, že atmo má také jen jedno sání pro AGN (to časové).
bear
bear->bery tady borec píše, že sání bylo vždy pevné, jen se měnil průměr a kryt. Druhej opak. Tak nevím. Necche se mi to hledat v DP. Není to pro mě podstatné. Ale taky bych čekal, když je to bez turba, že bude variabilní, aby to líp jelo. hmmm
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.