Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Led panel za sklem auta

Od: petakr odpovědí: 14 změna:

Zdravím vás, líbí se mi poslední dobou led displej do auta za čelní nebo zadní sklo. Jak je na to nahlíženo od kluků PČR a zákona? u čelního skla bych chápal že je to problém ale u zadního? přikládám obrázek jak to vypadá a díky za rady.

Led panel za sklem auta

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

1x

Zdravím, je to akorát upozornění, že chcete důkladnou kontrolu. *hi* A kdo chce, vždy najde.

petakr
To ano ale na svém autě mám 100% vše v pořádku. S jistotou by nenašli nic leda že by mě vzali na emise při studeném motoru.
Takže na tom led panelu za sklem je vše v pořádku?
trtr

ZDravím, nikdy není vše 100%. když budou chtít, tak najdou. Panel za sklo je tak na tuning sraz, může to způsobovat třeba agrasivitu za Vámi jedoucích řidičů,...

Má panel homologaci, je bezpečně připevněn, co při nárazu?

hodnocení

0x
Je to problém. Ten panel zhoršuje výhled zrcátkem dozadu. Je ale pravda, že např samolepku na zadním skle většinou PČR řeší tím, že ji nechá řidiči oškrabat.

výhled zrcátkem dozadu***myslíte vnitřní zrcátko? Tak to Vás ujistím, že zadní okno může být celé zakryto, třeba reklamou.

řeší tím, že ji nechá řidiči oškrabat***tomu nevěřím.

Čelní sklo musí mít propustnost alespoň 75 %. Přední boční skla pak alespoň 70 %. Zbytek, tedy skla zadních dveří a zadní velké sklo si můžete klidně zalepit tak, že přes ně nebude vidět vůbec.

(Slavc )

Jestli věříte a čemu věříte je čistě Vaše věc, to já neovlivním. Ale tohle není nějaká urban legend, dokonce i u nás ve firmě škrabali reklamu že zadního okna Octavie combi poté, co vyletěli z STK. Přípustná je potištěné dírkovaná fólie- ovšem musí mít homologaci. A to platí stále, je to 14 dní co nám to znovu potvrdil lektor na školení řidičů. Pokud k tomu chcete i nějaké čtivo z netu- prosím...
autozive.cz/...
testyojetin.cz/...
trtr

No, je to tak, záleží i na tom zrcátku, jak tam je, tak je problém při zadělaném výhledu. Možná na to musí být i dokument o předělání.

Jestli věříte a čemu věříte je čistě Vaše věc, to já neovlivním****souhlas všeobecně.

u nás ve firmě škrabali reklamu že zadního okna Octavie combi poté, co vyletěli z STK****asi neměli homologaci, jak to požaduje předpis..

Naopak na zadních a bočních oknech můžete mít fólie o libovolné (klidně nulové) světelné propustnosti. Podmínkou je pouze aby měly patřičnou homologaci.

Jestliže si někdo nalepí na zadní sklo něco neschváleného, pak to tam nemůže být.

auto.cz/...

belus

Neviem aky je rozdiel medzi CR a SR zakonmi. Ale mam na zadnom okne homologizovanu tmavu foliu. Na STK som nepresiel,lebo je nejaky novy zakon,ze tretie brzdove svetlo nesmie byt prekryte ziadnou foliou.Tak som musel oskrabat obdlznik cca 10x30 cm,aby svetlo nebolo prekryte.Musel som zaplatit druhu navstevu STK. To iba pre tych ktorym hrozi navsteva STK na SK.

Belus: V ČR to bude samozřejmě stejné. Pokud je třetí brzdové světlo na vozidle z výroby, tzn. je vůz s třetím brzd. světlem homologovaný, tak musí být světlo funkční a tudíž i vidět.

Ségra neprošla TK ani když jí na třetí brzdovce nesvítily 3 ledky z 12.

13.02.25 18:09
hodnocení

0x
*smich*

hodnocení

0x
Minimálně v Německu nesmí ani uvnitř auta nic svítit modře.

Pane kolego, souhlas a tuším, že je to i u nás, v technické vyhlášce, je uvedeno, jakou barvu může vozidlo vydávat směrem ven.

Ale již to nesleduji, nevím číslo předpisu a nehledám to.

km
hodnocení

0x

zrovna včera jsem potkal kamion, co svítil jako vánoční stromeček a vduchu jsem si položil otázku, jestli to je vůbec legislativně možné a zda to policie taky někdy pokutuje...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]