Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak otestovat zadní třmeny?

Od: michal8 odpovědí: 7 změna:

Zdravím. Mám dotaz. Nevíte jak otastovat zadní brzdové třmeny na golf 5 1.4 16V abs/asr/esp. Při brždění mi něco v pravo dřelo, tak jsem třmen sundal. Vyndal destičky, očistil dosedací plochy a zase složil. Ale teď mám měkký brzdový pedál a má to delší krok. S pístkem jsem netočil, systém neotevíral. Kolo se nehřej. Otáčí se volně. Ruční brzda začíná brzdit od prvního zubu. Všiml jsem si, že na jedné straně je páčka ruční brzdy trochu zvedlá, ale na téhle straně je na dorazu. Nemáte někdo nějaký nápad? Dík.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

píst brzdiče musí jít přípravkem poměrně lehce zatlačit

pokud zatáhneš ručku nemělo by jít kolem otočit

plovoucí šrouby musí jít zvolna nesmí byt zarezlí

destičky musí chodit zvolna

a brzdnou sílu otestuješ nejlépe na válcích

taky se dá zkusit na šotolině kdyš na to dupneš sice ho veme abs ale náká ta kresba na šotolině bude

taky muže druhej človek koukat co dělá kolo kdyz zabrzdíš

Nebo na tu zkoušku absko vyřadit vyndáním pojistky.

hodnocení

0x

Páčka na ručnú brzdu má mať max vôľu ku dorazu 1 mm. Ideálne na doraz. Pokiaľ sa to nedeje,tak sa správne nenastavuje samoštel.

dem
hodnocení

0x

měkký brzdový pedál a má to delší krok

- asi odvzdusnit brzdy, postupne od nejkratsi trubky (spojka, leva predni, prava predni,, leva zadni, prava zadni)...

michal8
hodnocení

Zdravím. Tak jsem zkusil zabrzdit s vypnutým abs a kola začínají brzdit stejně. Když zatáhnu ruční brzdu, tak taky. Odvzdušnit jsem to zkusil několikrát, je to o trochu lepší, ale stále měkký pedál a delší chod. Kdysi mě to taky nešlo odvzdušnit a pomahla až výměna hlavního brzdového válce, ale pedál se nepropadá. Ještě mě napadá změřit tlak.

Odvzdušni to bez našlapavání
Vytoč úplně odvzdušnovák a cca 10 - 15 minut to nech volně protejkat a pak odvzdušnovák namontuj a takto neklépe všechny kola
Nezapomen dolejvat brzdovku !

asd1
hodnocení

0x

Pokud jediný byla demontáž/montáž desek a třmenu a do hydrauliky se nesáhlo, tak na 99% bude problém ve složení - deska nedosedá hned celou plochou ale krajem a pruží to - pístek má větší zdvih než deska dosedne celou plochou.. Nebo je křivě celý třmen.

Pokud jde o hydrauliku, tak takhle bývá vzduch v kostce ABS, některý auta potřebujou otevřít ventily diagnostikou a přetlakovou plničku.. Nebo to probrzdit na štěrku kdy ABS sepne = ventily se otevřou a bublina vyjede do potrubí, pak se odvzdušní klasicky na třmenu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]