Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojištění čelního skla

Od: sobul1989 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Co prosím u povinného ručení znamená při pojištění čelních skel spoluúčast 1000 Kč? Co znamená ta spoluúčast 1000 Kč. Dekuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
To znamena že když oprava bude stat 6000kč pojištovna zaplatí 5000kč a ty 1000kč

hodnocení

2x

Je to stejné, jako jakákoliv spoluúčast. Do příslušné částky si opravu zaplatíte sám, pojišťovna zaplatí to, co je nad tuto částku. Proto nemá někdy cenu škodu pojišťovně ani oznamovat.

hodnocení

1x

Tak některé pojišťovny to mají ještě trošku složitější... - připojištění limitované mají skoro všechny, případně odstupňované. Já měl pojištěno na 10tis limit všechna skla, výměna max 2x ročně. Spoluúčast 1000 Kč NEBO smluvní servis.

Jenže ten jejich smluvní servis nacenil opravu na 12700,-Kč, a proto jsem nechal opravit za 7000,- v nesmluvním (s lepším sklem) a tisícovku doplatil - jinak bych platil 2700.

Já tedy čelní sklo vnímám jako spotřebák s nedlouhou životností- proto se zeptám- čemu říkáte,, lepší sklo? Já tedy vidím dobře přes jakékoliv nové
Skla jsou různých typů a vlastností - určitě víte. Klasické bílé, "zelené", s pruhem, "sungate", vrstvené izolační atd. - sklo se pak může pohybovat v ceně jednoho konkrétního typu auta třeba od 3500 do 16tis. Ve zmíněném případě jsem měl obyčejné sklo - zelené - což s bausetem vycházelo na těch 12700 u smluvního servisu. Neautorizovaný mi dal sungate+akust.f.+senz.+vin+bauset autosklo a k tomu mi standardně auto vyčistil a doplnil kapaliny (mimo benzínu samozřejmě)

thetruth
hodnocení

0x

V pojištovně neznají odpověď? Ani na internetu?

pojisteni.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]