Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezaplacená dálniční známka

Od: samurraj® odpovědí: 17 změna:

Ahoj,

nevědomky, jsem prošvihl platnost dálniční známky a cca týden jsem jezdil do práce po dálnici (cca 4km) bez ní. V úseku je elektronická brána. Přijde mi pokuta? Děkuji za odpověď.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

6x

Ne "dalkove" nelze, museli by Vas zastavit.

hodnocení

No, tak jestli máte pravdu, spadl mi docela kámen ze srdce, protože za ten týden by to byl asi balík :)

hodnocení

0x

Slyšel jsem nějakou ránu. A on to byl kámen, který Vám spadl ze srdce. Páč opravdu nejde dodatečně pokutovat za projení bez známky.

Zaujimave, u nas to robi automat a uradnik to len na opeciatkuje, podklad je prave kamera s rozpoznavanim znaciek.

U nás ne, páč jak dokáže kontrolor, že jsem neměl v autě osobu, za kterou se neplatí poplatek.

milanb
Takhle to pane Cukrari nefunguje, dalnicni znamka plati pro auto, takze nemuzete svym autem vezt osobu se ZTP a pak se na to vymlouvat. Naopak muzete vezt cloveka co je ZTP jeho autem, ktere je osvobozene od poplatku a jako takove bude oznacene, ale uz v nem nemuzete jet po te dalnici sam, to uz byste platil pokutu. Takhle nam to rikali na skoleni ridicu referentu pred mesicem panove z autoskoly.

milanb Omyl! Můžu jet s osobou s průkazem ZTP a ZTP-P po dálnici, ve svém autě a bez DZ!

halamus

milancukrar má pravdu.
Pokud jedete sám v autě nemáte osobu, za kterou se neplatí poplatek, musíte si najít trasu, kde se poplatek neplatí.

milanb
Aha, uz jsem si to nasel, evidentne jsem to spatne pochopil. Omlouvam se pane Cukrari.

Nemáte pravdu, Milancukrár. Osoba ZŤP alebo ZŤP-P musí byť prevádzkovateľom vozidla alebo jej osoba blízka a byť prítomná vo vozidle. V žiadnom kamarátovom alebo známeho v aute.

edalnice.cz/...

zakonyprolidi.cz/...

No, tak si ještě přečti, co je to osoba blízká, a zase se můžeš vypnout...

Každý má svůj názor, svoje (ne)vědomí zákona. Já jsem si to před podobnou cestou (je to více jak 8-10 let) ověřil přímo na silnici, kde stáli celníci.

Vytáhl jsem průkazku, označení vozidla a na dotaz, zdali můžu převážet tuto osobu bez dálniční známky po dálnici. Bylo mne sděleno že ano, i když jsem vlastníkem i provozovatelem tohoto vozidla. Dokonce jsem rozvedl i debatu, když po dálnici vezu tuto osobu po dálnici do lázní a zpět chci jet opět po dálnici, již bez té osoby. Jelikož nemám prúkazku, ani označení vozidla, páč si ho nechala osoba ZTP u sebe, páč převezení z lázní pojede třeba někdo jiný.

Po zastavení v tomo případě bude předáno do správního řízení, kde musím doložit svoje tvrzení, že ...to co jsem popsal výše.

Ale věřím tomu, že mi někdo neuvěří, klidně ho nechám s tím žít a nepřesvědčuji mikoho o své pravdě.

Jak píše oborník, pan Gene, kdo je vše osoba blízká. (tam na konci věty)

Ústavní soud navíc v jednom ze svých nálezů dovodil, že za osobu blízkou je možné považovat nejen příbuzné, ale i blízké přátele, pokud mezi nimi existuje intenzivní citový vztah.

milanb@,

omluva samozřejmě od jmenovce přijmuta a děkuji. Přeji jen krásné dny.

(Pane jmenovče, dneska jsem se setkal s řidičem, který absolvoval včera školení řidičů. Ten mi vyprávěl tolika nepravd. Ale jen proto , že špatně pochopil školitele.)

nigdo

vozíval jsem ZTP osobu do nemocnice kde zůstávala na zákrok, cesta po dálnici přes 200km , v nemocnici jsem si nechal potvrdit papír, který jsem si předem připravil, že jsem tam dne toho a toho dovezl osobu tu a tu s průkazem ztp č. xyz , nazpět jsem jel opět po dálnici už sám, ten papír jsem měl pro případ kontroly, nikdy jsem ho naštěst nepotřeboval, někde jsem četl že by to mělo v případě potíží stačit

[nigdo], správný a logický postup.

a jsou někteří, kteří tomu nerozumí a ještě se snaží radir, špatně,.

To Milancukrár,toto už zaváňa aroganciou. Zákonom Českej republiky som vám dokázal,že nevravíte pravdu a vy sa tu budete oháňať niečim,čo vám niekto povedal. Od dalničnej známky je oslobodené vozidlo, ktorého je držiteľom osoba zdravotne postihnutá s príslušným preukazom alebo je držiteľom jemu osoba blízka a osoba s preukazom musí byť musí byť prítomna vo vozidle. Ešte raz,kecaté ako vždy.

Milancukrár a je už totálnou aroganciou citovať z článkov bez odkazu na zdroj a porušovať zákon a pravidla poradne. Vytiahnete si čo potrebujete a manipulujete tu. Ste manipulátor. Tu máte odkaz na ten text o ústavnom súde,že ste si vybrali len to čo vám pasovalo.

dostupnyadvokat.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]