Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
nevědomky, jsem prošvihl platnost dálniční známky a cca týden jsem jezdil do práce po dálnici (cca 4km) bez ní. V úseku je elektronická brána. Přijde mi pokuta? Děkuji za odpověď.
Slyšel jsem nějakou ránu. A on to byl kámen, který Vám spadl ze srdce. Páč opravdu nejde dodatečně pokutovat za projení bez známky.
Zaujimave, u nas to robi automat a uradnik to len na opeciatkuje, podklad je prave kamera s rozpoznavanim znaciek.
milancukrar má pravdu.
Pokud jedete sám v autě nemáte osobu, za kterou se neplatí poplatek, musíte si najít trasu, kde se poplatek neplatí.
Nemáte pravdu, Milancukrár. Osoba ZŤP alebo ZŤP-P musí byť prevádzkovateľom vozidla alebo jej osoba blízka a byť prítomná vo vozidle. V žiadnom kamarátovom alebo známeho v aute.
Každý má svůj názor, svoje (ne)vědomí zákona. Já jsem si to před podobnou cestou (je to více jak 8-10 let) ověřil přímo na silnici, kde stáli celníci.
Vytáhl jsem průkazku, označení vozidla a na dotaz, zdali můžu převážet tuto osobu bez dálniční známky po dálnici. Bylo mne sděleno že ano, i když jsem vlastníkem i provozovatelem tohoto vozidla. Dokonce jsem rozvedl i debatu, když po dálnici vezu tuto osobu po dálnici do lázní a zpět chci jet opět po dálnici, již bez té osoby. Jelikož nemám prúkazku, ani označení vozidla, páč si ho nechala osoba ZTP u sebe, páč převezení z lázní pojede třeba někdo jiný.
Po zastavení v tomo případě bude předáno do správního řízení, kde musím doložit svoje tvrzení, že ...to co jsem popsal výše.
Ale věřím tomu, že mi někdo neuvěří, klidně ho nechám s tím žít a nepřesvědčuji mikoho o své pravdě.
Jak píše oborník, pan Gene, kdo je vše osoba blízká. (tam na konci věty)
Ústavní soud navíc v jednom ze svých nálezů dovodil, že za osobu blízkou je možné považovat nejen příbuzné, ale i blízké přátele, pokud mezi nimi existuje intenzivní citový vztah.
milanb@,
omluva samozřejmě od jmenovce přijmuta a děkuji. Přeji jen krásné dny.
(Pane jmenovče, dneska jsem se setkal s řidičem, který absolvoval včera školení řidičů. Ten mi vyprávěl tolika nepravd. Ale jen proto , že špatně pochopil školitele.)
vozíval jsem ZTP osobu do nemocnice kde zůstávala na zákrok, cesta po dálnici přes 200km , v nemocnici jsem si nechal potvrdit papír, který jsem si předem připravil, že jsem tam dne toho a toho dovezl osobu tu a tu s průkazem ztp č. xyz , nazpět jsem jel opět po dálnici už sám, ten papír jsem měl pro případ kontroly, nikdy jsem ho naštěst nepotřeboval, někde jsem četl že by to mělo v případě potíží stačit
[nigdo], správný a logický postup.
a jsou někteří, kteří tomu nerozumí a ještě se snaží radir, špatně,.
To Milancukrár,toto už zaváňa aroganciou. Zákonom Českej republiky som vám dokázal,že nevravíte pravdu a vy sa tu budete oháňať niečim,čo vám niekto povedal. Od dalničnej známky je oslobodené vozidlo, ktorého je držiteľom osoba zdravotne postihnutá s príslušným preukazom alebo je držiteľom jemu osoba blízka a osoba s preukazom musí byť musí byť prítomna vo vozidle. Ešte raz,kecaté ako vždy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.