Dobrý den, jsem v zajímavé situaci kdy mám ralativně mladé auto, málo ojeté ale malé a nekomfortní. Yaris… Chtěl bych něco většího, jsem hodně vysoký a ve stávajícím autě mám problém s plynem, po chvilce mě začne šíleně bolet noha. Hodně mě zaujali Volva ale hold za ty peníze co bych prodal svoje auto tak koupim Volvo třeba o rok nebo dva starší ale zase s rozumným nájezdem a přijde mi to jako krok zpět. Taky mě zajímá spolehlivost motorů a aut. převodovek. Co myslíte?
Ne není to krok zpět. Kdybych vybíral mezi Fabií 1 a Mercedesem W124, tak si taky nevezmu škodovku.
k2
08.02.25 13:31
Proc ne?
fik
Pouze o pár let mladší avšak rozpočtové auto vůči vyšší třídě. Kdybych ovšem neměl rozpočet na servis a spotřebák přiklonil bych se ke koncernu.
exal
Tak tady by to byl asi nesmysl, Mercedes bude rezatej a hezký kousky už atakujou velký ceny…
fik
Jj, zatímco Fabie po důchodci bude v topu. Přirovnání bylo na autorovo dilema Yaris 2019 nebo Volvo (?) 2017.
trtr
Když MB, tak starší kousky, viz výše. Ty nové stojí za starou bačkoru, servis Vás sežere a některé modely nemají přístupné ani víčko oleje, nebo zcela chybí měrka!
k2
@fik: Kolik je to par let? MB W124 vyroba 84-95, Fab 1 99-08. Porovnam-li nejnovejsi W124 (tedy uz "plastak") s nejstarsi Fab1 tak je to porad rozdil nekolika generaci. Tomu odpovida i technika. Servisne, navzdory znacce, neni w124 diky druhovyrobe takovy pruser, bezna udrzba bude +- cenove srovnatelna. Samozrejme - udrzovat pri zivote to bude narocnejsi ve vsech ohledech. Ve sve dobe to bylo sice festovne delane kvalitni auto, ale v roce 2025 jako bezne "spotrebni" auto to smysl fakt nedava z zadneho pohledu...
fik
Omlouvám se všem. Chtěl jsem ilustrovat, že to není krok zpět, když autor skáče mezi dvěma jinými segmenty a nepovedlo se mi to. Nevhodně zvolený příklad.
Na konkretni odpoved by to chtelo asi polozit konkretni otazku (konkretni model, rok, motorizace). Obecne: rok nebo 2 neni v automotive nic hrozneho, bavime-li se o autech stejne generace (tedy nejdete-li pres "generace" modelu), vetsi a "luxusnejsi" auto nebude snad nikdy krokem zpet, vyssi servisni a provozni naklady naopak budou vzdy. Spolehlivost je odrazem stari, ne/peci predchoziho majitele a ne/povedenosti konstrukce daneho ustroji. Se starim je to dvousecne: cim starsi, tim jednodussi (a spolehlivejsi) ale zaroven odjete a vyzite.
P.S.: doporucuji se se zamyslenym autem projet. Vetsi nerovna se automaticky pohodlnejsi. Nektera auta proste maji pro nektere lidi divnou ergonomii nezavisle na velikosti...
exal
V40 V60 2015-2017 raději benzín ale je jich hodně v naftě což by snad nutně nebyl problém ale otázka co mě čeká v budoucnu za servis. To je motor většinou 2.0, jsou i 1.6 ale to moc nechci. Ty motory neznám, svezl jsem se s kamarádovým a je to uplně jiný svět než moje auto…
Ještě se zeptám jak moc bude vadit můj režim jízd naftovému motoru. Jezdím dost ve městě ale zároveň i dál min. jednou týdně to protáhnu urcitě. Benzíny jsou u třeba S60/V60 dost drahý a moc chvály jsem se na ně nedočetl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.