Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to s městskou policií - musí Vás zastavit nebo ne?

Od: karel44® odpovědí: 7 změna:

Ahoj, dobrý den všem.

Kamarád se se mnou dohaduje na téma měření městskou policií.

Tedy. Prý, když dám příklad jedete ve vesnici 60 km/h (místo 50 km/h) a měří Vás ale vy cca 150 m před nimi zahnete ke své brance k domu, tak Vám pokutu nedají? Res. prý toto se mu stalo, že je viděl, měl tam určitě 60 km/h, strážnice ho měřila a on cca 150 m od nich zahnul k baráku. Nikdo k němu nešel i přesto, že zastavil na silnici u kraje u svého baráku.Tedy bylo dost času na něho zavolat nebo k němu jít či dojet.

Teď mě zajímá. To jako jsou líní sednout do auta a těch 150 m mu doručit info pane řidiči překročil jste rychlost?

Nebo jí překročil a kamarádoj příjde dodatečně pokuta? Ale co tam uvedou? Že jim nezastavil i přesto, že teprve byl měřen? A nikdo mu neukázal?

Já toto trošku nechápu. Ale nechám si poradit od zkušenějších :)

Díky. K

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

glyx
hodnocení

0x
Zastavit ho nemusí, ale ve správním řízení pak budou hůř prokazovat řidiče.

hodnocení

0x

Předvolají si provozovatele, nebo se na to vykašlou a změří jiného. Je to méně papírování.

měl tam určitě 60 km/h***to není důležité, páč tachometr neukazuje přesně. Pak ještě tolerance a hranice, od kolika to budou dneska vybírat

o jako jsou líní sednout do auta a těch 150 m***to by bylo zdlohavé, lepší ten kousek dojít.
Že jim nezastavil i přesto, že teprve byl měřen? A nikdo mu neukázal***ale tento dotaz nemyslíte vážně...
Teď mi sdělte, co když ho neměřila, čekala až přijede blíže, pak ho změří?

asd1

Zastavit ho musí. Pokud měřil strážník a ne automat, tak se objektivní odpovědnost provozovatele nekoná..

hodnocení

milancukrar - špatně asi vyjádřeno...prý je viděl v dálce a strážnice měřila a její kolega ve vestě zastavovač :) byl o kus dál...on ale cca 150 m před nimi v době měření zahnul ke svému baráku a stál podel silnice a tak celou dobu na něho vidí...mohl houknout nebo tak já nevím, jak se to dělá. Tak se právě ptám...jo když by mu strážnik dal cca 150 m dopředu vědět, že si já nevím stoupne do cesty a začne si ho navádět na stranu ale ten se ani nehnul. Tak takto to bylo myšleno :)

špatně asi vyjádřeno.***to znám trošku jinak, že si každý upraví svůj náhled na problém.

Klidně ona strážnice měřila jen pár metrů před sebou a jeho ani nezměřila.

To je jak s názorem Lojzy, který ho slyšel v hospodě od Karla, že se bavili na hřišti Franta s Jirkou, jak jim jeho šéf vyprávěl, že to bylo takto, páč to říkala Mařena z prasenčáku.

Zkrátky tichá pošta mění tu zprávu

asd1

Nejspíš ho ještě nezměřili aby to bylo prokazatelné.. Pokud ho změřili a je o tom záznam (kterej nemůžou zatlouct), tak se jim nechtělo se za nim honit, takže nahlásili že řidič ujel = neztotožněn = neni po kom vymáhat...

hodnocení

Asi: je o tom záznam? Já nevím jak funguje ten jejich ruční radar..zda stačí sekunda...a je vše zachyceno...nebo to trvá atd..a zda to co naměří se někam automatiky ukládá či maže, když vás nezastaví atd..ale dle mého stačí vidět na dálku SPZ a pak dodatečně pošlou pokuru tomu komu vůz patří ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]