To to u nás opravdu funguje tak, že si STK tvoří statistiky jak se jim hodí a že občas musí někoho “vyhodit” a dokážou si emise upravit a měřit jak potřebují a speciálně, když se jim nedá na pivko bokem? Neprošel jsem Emise a přitom je auto úplně v pořádku. Můj technik mi pak sdělil tohleto. Máte taky nějaké zajímavé zkušenosti?
Zdravím,stejný problém řeší zde kia-club.org/... ,při najetí pravých 112tkm jsou emise hodně vysoké ,předpokládám ,,častou jízdu na spotřebu"...a tím zakarbonovaný motor.
zrovna jsem slyšel, myslim, že to bylo v tv, jak pár stanic nějaká státní inspekce opokutovala za to, že měřili emise blbě, že jejich technici schválně měřili blbě, aby prošla auta, která na to neměla. dělali to třeba tím, že sondu nezastrčili dostatečně hluboko do výfuku, ale zmiňovali i jiné způsoby. jestli to je i tak jak popisujete, to nevím, ale možné je vše.
Nepíšete jaký motor ani počet kilometrů. Míra vyhozených musí být větší, díky většímu tlaku na STK. "emise upravit a měřit jak potřebují" doba kouzelných ponteciometrů a přístrojů bez plomby je pryč. Můj názor je takový, že i auto s emisemi na hraně jde stále změřit a změřit... Stačí se jen podívat jaká je "úspěšnost" u mobilního měření emisí, zde nepanuje žádný zájem o to, aby auto prošlo.
Ti, co neprošli emisemi se vždy cítí poškozeni. Váš technik Vám to vozidlo připraví na EMISE. Lidé sdělují různé názory a jsou přesvědčeni o své pravdě.
Neprošel jsem Emise a přitom je auto úplně v pořádku****pokud by bylo v pořádku, tak Vás pustí. Ale něco naměřil špatně.
Pardon je to Hyundai i30 GDI 1.6 99Kw z roku 2017 a nájezd je 112 tisíc Km. Auto je po jízdní stránce i prohlídce OK. Zkusím to dát někam do servisu na kontrolní měření a nechat si vyjet protokol a v případě měření OK konfrontovat danou STK. Jen mě zajímaly nějaké zkušenosti a případně zda to co technik říkal, se reálně fakt děje. Volnoběh limit 0,3 a naměřeno 0,524 Otáčky limit 0,2 a naměřeno 0,477 Lambda 1,00 a naměřeno 0,982 Já se necítím poškozený, jen mě zajímaly zkušenosti a to, zda technik mele blbosti a mam to auto nechat fakt důkladně projít nebo to mám dat jinam a nějak to řešit.
fik
Máte v háji katalyzátor. Mít 1.5x překročeno v otáčkách znamená, že to kat nestačí vychytat a letí to ven. Je možné zkusit vzít 100 oktan, týden to honit po dálnici kolem omezovače a pak to zkusit znovu. Druhá možnost je najít někoho, kdo vám to protáhne.
Asi to proleju čističema, natankuju 100 a budu to honit a nechám udělat tu dekarbonizaci vodíkem a uvidí se. Chci mít auto v pohodě, projít emisemi mě zajímá až jako druhá věc.
Mám auto z roku 2008 a také 112tis km. Na emisích se ptal, jestli tomu dávám pohulit, protože u těchto motorů je to třeba. Říkám auto jezdilo jen po městě, teď nejezdí vůbec, tak říkal že to vidí bledě. Jsem se pousmál, auto vyšlo z čistou nulou, prý lepší než nové. Akorát teda praskly dva silentbloky na předních ramenech, takže jsem si zopakoval stk.
fik
Takže elektromobil? Jinak je nula na emisích blbost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.