Dobrý den zapomněl jsem vyšlápnout spojku a chcípl mi vozidlo při parkování na jedničku mohl si něco stát s autem s motorem z převodovkou se spojkou přenos se omlouvám za hloupou otázku že chcípnu ti motor jakoby bouchnul při 15 km projížďce kontrolní nic nepociťuji tak nevím zase nemohl něco stát asi ne děkuji
Je lepší, před zastavením vyřadit , když ho zadusíte s rychlostí, tak auto není nadšené, ale není to ani žádná katastrofa. Nemělo by se nic stát.
david12
Dobře díky, tak snad ok, dneska jsem měl blbý den celkově, u starého auta se mi to stávalo pořád ale teď mám skoro nové auto,tak mě to trochu vyděsilo, jedna se o moto 1.0 tgdi, řetězový rozvod Kia ceed
Ja sem o vykendu opravoval provrtanou nadrž u fábie 2 tsi a jak uz sem delši dobu nejel benzinem tak mi to před garaží taky umřelo Je to dřív jak na nový boty
Už tu podobný dotaz byl několikrát. Odejít něco může, mohou třeba i skočit rozvody, ale pouze v případě, že už to bylo na hraně životnosti a stejně by vám to odešlo o pár dní později.
Pokud by zadušení motoru mělo něco poškodit, co by teprve muselo znamenat prudký brzdění nebo na kluzkým povrchu, ať už s ABS, nebo bez, prostě s opakovaným zastavením motoru, pokud není vyslapla spojka nebo vyřazeno. Zrovna nedávno mi polovička po návratu z hor říkala, jak to dolů z Červenohorského sedla klouzalo, až ji při brzdění blikaly ty kontrolky ABS, snad EPC a nějaký další. No, musel jsem ji opravit, že ty další byly asi všechny ostatní, hlavně olej a dobíjení, protože ABS ve fabii nemá a prostě blokovala kola a motor stál
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.