Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napojení autokamery do pojistkové skříně

Od: tomba® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám koupenou tuto autokameru:
cerne-skrinky.heureka.cz/...
společně se sadou k napojení pojistkové skříně:
mironet.cz/...
Už jsem zkusil několik pojistek, ale stejně mám problém s tím, že se kamera i při nastavení 1min vypnutí, nikdy nevypne.
Možná mám špatnou stadu k napojení? Měli byste prosím návod jak kameru napojit? Když jsem zkusil napojení na zapalovač, funguje jak má. Přes pojistku nikoli.
Vozidlo je VW Tiguan Allspace 2021.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
U koupeného zdroje máte jasně napsáno, že ten napájení automaticky neodpojí, je určený k nonstop monitorování. Nastavení 1 min na kameře znamená, že po odpojení zdroje bude nahrávat ještě minutu z vnitřní baterie. Pokud tedy chcete, aby kamera nahrávala jen při zapnutém zapalování, musíte ji napojit na takovou pojistku, na které není napětí při vypnutí zapalování.

hodnocení

0x
U dvou aut (fabie a oktávka) jsem to napojil za klíček ke kontaktu, co je pod napětím di vytažení klíčku ze spinacky. U třetího (dvojková oktávka) na stropní světlo - běží do usnutí auta, tedy chvíli po odemčení, za jízdy a vypne po uzamknutí nebo chvili po jízdě po usnutí auta. Žádná sada k tomu není potřeba.
bear

U dvojkové generace je 15ka po klíčku na climatroniku.

Využil jsem prostoru ve stropě u světla a 5V adaptér pro kameru včetně přebývajících kabliku rovnou schoval tam, zároveň i kablik k zadní kameře jsem rovnou prostrkal stropem, to je zároveň jedinej, co jsem někam tahal. Skoda, že mě to stropní světlo nenapadlo už u tech dvou předtím, tam jsem přívod zastrkal za sloupek a stropnici a adaptér zavřel pod dekl pojistek, je tam prostor přesně v jeho tvaru včetně kabelový zásuvky:)

hodnocení

0x

potřebuješ napětí po otočení klíčku

vem si žárovkovou zkoušečku a hledej u pojistek či patic kde sou relátka kontakt na kterém se ti po otočení klíčku rozsvítí žárovka a na ten to napoj

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]