Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mohla bych vás, prosím, požádat o radu, jaké auto by bylo vhodné pro seniora s níže uvedenými požadavky?
požadavky:
- vyšší světlá výška auta pro pohodlnější nastupování i výhled
- ideálně manuální řízení
- převážně do města
- pro 4 osoby
- benzín
- předpokládaný měsíční nájezd do 500km/měs.
- stáří do 10let
- cena max. 200tis. Kč (tedy zřejmě: pořizovací cena 150tis.Kč + 50tis. prvotní servis?)
Panda je suprové auto do města. Vpředu pohodlné, dozadu se dva lidé vejdou a tři namačkají (dva tam sedí pohodlněji než v jedničkové Oktávce) a kufr je přesně na plný nákupní vozík. Vyhovuje všem vašim požadavkům. To auto má jedinou nevýhodu, že je docela úzké a tím pádem pro "širší" lidi nepohodlné.
Fiat Panda...já ho měla spousty let a kdybych nepotřebovala větší kufr na inval. vozík pro manžela tak ho mám stále. Lítala jsem s ním po celé republice a za 12 let žádný problém. Jen výměna výfuku. A překvapivě je vepředu spousty místa. Dnes mám škoda roomster a mám pocit že v pandě bylo místa více. Ale pouze vepředu, vzadu tak pro děti-neprohloupíte. A za 200 táců už seženete moc dobré.
Souhlas. Pandu jsem měl třikrát půjčenou v zahraničí a spokojenost. Samozřejmě, pro čtyři je jen na lehko, normálně pro dva. Na Madeiře to vyjelo všechno.
Naproti tomu když jedu se zdnámým který má KodiaQ a Scala, tak trpím, leze se z toho jak z tanku.
Jsem také důchodkyně. S pandou jsem jezdila 1x měsíčně dlouhou trasu +- 450 km. Nikdy mě z ní záda nebolely. Fakt má pohodlná sedadla. Z Roomstra mě bolí záda i po 30 km...a navíc panda není přecpaná elektronikou. Za mě Panda...
To snad jako muž najdete...1,2 TSI s klimou,vyhř. sedačkami,okna v elektr.. atd. s obyč. pandou nesrovnatelné. Oba víme, že čím více výbavy, tím větší možnost závad. Ale zadavatele zajímal vyšší nástup u vozu, ne naše komunikace.
@martinna: Tak kupuju-li (jako muz) 10let stare auto za 200litru, tak nejenze okna v elektrice a klimu beru jako bezny standard, ale dokonce je u auta i pozaduji. Vyhrivane sedacky (nejsou-li v kuzi) mit nutne nemusim. Pokud Vam osobne (ci zenam obecne) staci svihadla a v lete otevrit okno, tak neni co resit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.