Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto s vyšším posedem pro seniora / max. 200tis.Kč /

Od: tolki odpovědí: 20 změna:

Dobrý den, mohla bych vás, prosím, požádat o radu, jaké auto by bylo vhodné pro seniora s níže uvedenými požadavky?

požadavky:
- vyšší světlá výška auta pro pohodlnější nastupování i výhled
- ideálně manuální řízení
- převážně do města
- pro 4 osoby
- benzín
- předpokládaný měsíční nájezd do 500km/měs.
- stáří do 10let
- cena max. 200tis. Kč (tedy zřejmě: pořizovací cena 150tis.Kč + 50tis. prvotní servis?)

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
31.01.25 16:48
hodnocení

4x

Panda

jm
sauto.cz/...
Jj, i když líbí se mi spíše verze předchozí, do 80 tis sauto.cz/...
Super motor, jednoduché, levné díly.
asd1
Jj, bohužel ta už se nevyrábí...
makk

Panda je suprové auto do města. Vpředu pohodlné, dozadu se dva lidé vejdou a tři namačkají (dva tam sedí pohodlněji než v jedničkové Oktávce) a kufr je přesně na plný nákupní vozík. Vyhovuje všem vašim požadavkům. To auto má jedinou nevýhodu, že je docela úzké a tím pádem pro "širší" lidi nepohodlné.

hodnocení

3x
Pro podobné nároky jsme vybrali Hyundai IX20. Manželka s ním lítá po městě, vložíme v něm i tchána (80 let), který si pochvaluje pohodlné nasedání i prostor v autě. A to přesto, že měří 192cm
auto.bazos.cz/...
el
Asi ideální volba, má všechno co tazatel chce, prostor vyšší posez, i pohodlí.
Pro klidnou pomalou jízdu mimo dálnice se hodí, ono se s tím ani jinak jezdit nedá.

hodnocení

2x

Fiat Panda...já ho měla spousty let a kdybych nepotřebovala větší kufr na inval. vozík pro manžela tak ho mám stále. Lítala jsem s ním po celé republice a za 12 let žádný problém. Jen výměna výfuku. A překvapivě je vepředu spousty místa. Dnes mám škoda roomster a mám pocit že v pandě bylo místa více. Ale pouze vepředu, vzadu tak pro děti-neprohloupíte. A za 200 táců už seženete moc dobré.

trtr
hodnocení

1x

Citroen Berlingo?

km
hodnocení

0x

Dacia Duster

cl
hodnocení

0x
Renault Captur 0.9tce

tyna
hodnocení

0x

Měla jsem Opel Agila 1,0 12V předchozí verze a vozila jsem v ní i sekačku s kanystrem cenově přijatelnější jako Panda i ta splňuje vaše ůdaje

hodnocení

0x
Jezdil jsem roky, i jako senior, Fiat Pandu, po ní Suzuki Splash.
Obě živé, kratší, obratné, vešly se i do menší mezery u chodníku. I v garáži zůstalo dost místa okolo... Výborné po městě, bez problému ale zvládly i více stovek km najednou.
Obě s vysokými sedadly, teda pohodlné nastupování i vystupování, žádné "lezení z vany".
Dobrý výhled...
Manuální řazení, benzín, spotřeba výborná, pokud nemá šofér těžkou nohu... Ročně okolo 7000km. Téměř žádná porucha, měl jsem štěstí... Většinou ve dvou, nebo sám, vešli se klidně i další dva, třeba i dospělí, dozadu... Kufr vzadu na důchodcovské nákupy dostatečný.
.
Vzpomínám na ně
občas, když si sedám do sice moderního, vybaveného, bezpečného, ale dlouhého, širokého, těžkého a nenažraného současného auta.

Souhlas. Pandu jsem měl třikrát půjčenou v zahraničí a spokojenost. Samozřejmě, pro čtyři je jen na lehko, normálně pro dva. Na Madeiře to vyjelo všechno.

Naproti tomu když jedu se zdnámým který má KodiaQ a Scala, tak trpím, leze se z toho jak z tanku.

k2

@arne1: Jak se, prosim, leze z tanku? Nebo to je proste jenom oblibene kopnuti do znacky Skoda?

trtr

Zdravím, asi jako z kanálu, si to zkuste. *smich* Nebo za kulomet zase přikrčit a mírně zaklonit!

Jsem také důchodkyně. S pandou jsem jezdila 1x měsíčně dlouhou trasu +- 450 km. Nikdy mě z ní záda nebolely. Fakt má pohodlná sedadla. Z Roomstra mě bolí záda i po 30 km...a navíc panda není přecpaná elektronikou. Za mě Panda...

k2

@martinna: A jakou ze to konkretni elektronikou je precpany ten (minimalne 10let stary) Roomster?

To snad jako muž najdete...1,2 TSI s klimou,vyhř. sedačkami,okna v elektr.. atd. s obyč. pandou nesrovnatelné. Oba víme, že čím více výbavy, tím větší možnost závad. Ale zadavatele zajímal vyšší nástup u vozu, ne naše komunikace.

petr2
Hlavně “zadavatel” otázky už se tu ani neukáže…položí otázku a konec.A lidi se tu dohadujou a hádaji uplně zbytečně
k2

@martinna: Tak kupuju-li (jako muz) 10let stare auto za 200litru, tak nejenze okna v elektrice a klimu beru jako bezny standard, ale dokonce je u auta i pozaduji. Vyhrivane sedacky (nejsou-li v kuzi) mit nutne nemusim. Pokud Vam osobne (ci zenam obecne) staci svihadla a v lete otevrit okno, tak neni co resit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]