Ahoj, všem dnes jsem najel na obrubník, když jsem uhýbal auto, které vyjelo z prostsměru. Bylo to cca. ve 40 km v hodině. Měnili byste gumu nebo řešili servis? Jel jsem s tím pomaleji po dálnici a neklepe to. Podle mne bude spodek ok. Pro sichr bych ale vyměnil pneu. Díky za rady
Možná bych to pro jistotu něčím vyplnil, buď černým karosářským/autosklarskym polyuratanem, nebo třeba na Aliexpresu se prodávají trubičky s černým lepidlem přímo na tenhle účel. Ne kvuli estetice, ale aby do kordu nešla slaná voda, jsou ram vidět dráty nebo hadr nebo co to uvnitř je
Zdravím, určitě se tady objeví p. Cukrář a řekne, že je to v poho, jen třeba nechat v pneuservisu trochu zapravit. Osobně řidiči v protisměru patří pár facek. Za mě bych z gumy udělal max rezervu, vím, asi zbytečné, ale mám se rád. Nemáte záznam z kamery? Pokud tam bylo něco hodně špatně, předal bych to PČR. Jasně, jsme lidi, ale dneska banalita, zítra třeba udělá smrťák.
ano, máte pravdu, bude to v pohodě. Jen bych byl opatrný s tím obviňováním druhého, páč vím, jak si všichni řidiči upravují svoji pravdu, při popisu situace.
trtr
Pokud má záznam a byl v "právu", tak proč se nebránit.
zeť si udělal na skoro novém autě něco podobného...prej v pohodě...na moje naléhání to dal alespoň na zadní nápravu..když teď jeli k moři plně naloženým autem i s dětmi tak jsem mrčel tak dlouho až koupil dvě nové gumy na předek a tu vadnou zrušil... na gumách se nemá šetřit a navíc o tom věděl...protože se zabít nebo zmrzačit sebe nebo někoho jiného pro pár stovek to určitě ne...
Bocnice a cumí z toho kord, zahodil bych to, resp.dvě nové na nápravu. Nejsme v tramtarii kde je vymena pneu fakt problém a jezdi se dokud to jede...
asd1
Rady dát to na zadek řeší co?
Tohle když prdne tak to udělá rychlý defekt = guma okamžitě ptázdná. Na dálnici než zastavíš tak je guma úplně na hadry a když s tim pojedeš jen o kousek dál tak doj..š i ráfek. A když to odstavíš tak s velkou pravděpodobností ti do toho nakouří kamion. To se vyplatí, ušetřit blbý 3k za dvě gumy...
Máte ještě další katastrofický scénář, co se může stát?
trtr
No, tak ono to není úplně mimo. Doprava je katastrofa, člověk může mít vestu i maják na hlavě a stejně se většinou najde xxx, který ho přejede. Takže už jen pouhé odstavení pro defekt může být konečná. Ani kamionaci nemění, volají asistenci a skáčou za svodidla.
To musela být rána jako prase, zkontrolovat geometrii, nápravu, čepy, vyměnit pneu, nechat opravit disk/výměna znovu vyvážit, budete ještě rád pokud koupíte jen nové pneumatiky
Vůbec to nemusela být rána, stačilo jen rychlostí 2km/hod najet na hranu obrubníku.
david12
To opravdu ne, stalo se mi to mnohokrát ale nikdy jsem ani neodřel disk ani pneu, to odpovídá tak cca 50 km/h, ve větších rychlostech pak už defekt na místě a nebo uražený kolo. Pan Milan cukrář mi připadá jako důchodce, který šetří na nejzákladnější věci na autě... Nedávno jsem potkal důchodové který mi vjel do protisměru a sjel z útesu... Když jsme ho vyprošťovali tak gumy Barum super a ještě sjety jako prase...
trtr
No, známý v zimě vymetl kanál bez deklu, to byla prda a kolco na kaši.
david12
Kdybych nejel 80km/h a neubrzdil jsem to a nebo nevyrazil o 2 sekundy dříve tak už auto nemám a ani já tu už nejsem...
km
Defekt ktery vidim na fotce klidne muze vzniknout pri parkovani u vyssiho obrubniku. Vlastni zkusenost.
Vůbec nemuselo jít o vysokou rychlost, moje polovička takhle poznamená gumu (a cca jednou za 2 roky i prorazí) i s diskem kazdou chvili při nájezdu na obrubník v nulové rychlosti. Prostě jen dost nestoci kola a hobluje bok o obrubnik až k první ostré hraně. Mě se to nepovedlo nikdy, ač na obrubníky vyjíždím denně, stačí jen víc vytočit kola a najíždět běhounem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.