Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě motorky přes motobazar

Od: tadeas odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, chtě bych si koupit první motorku ale protože jsem nikdy nic takového nekupoval chtěl bych se zeptat.
Majitel motorky ji nabízí přes motobazar 300km daleko.Majitel motorky je prý známý majitele bazaru.Hovořil jsem pouze s majitelem bazaru,který mi řekl že klidně v sobotu se na ní mohu přijet podívat a on zavolá majiteli abychom se dohodli.Evidenčku prý zařídí bazar. Nejsem zrovna důvěřivý a kdo ví co je majitel zač popř. aby vůbec dorazil.Jak se v takovém případě postupuje?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Hlavně si vem sebou někoho kdo motorkám rozumi a nevěř ani bazaru a i prodávajícímu at si nekoupíš nákou past na peníze
A vzal bych sebou i ověřenou plnou moc k přepisu
tadeas
hodnocení

Co se týká technického stavu tak o to strach nemám protože se v motorkách hrabu, ackoliv sám jsem žádnou nikdy neměl.Spiš mi šlo o administrativní část. Říkal jsem si, že s majitelem spolecně dojdem na přepis, ale za1. bude sobota a za 2. co když nepřijede.
V sobotu nic nepřepíšeš a když nedojde nic nenaděláš
Je to bud a nebo taky sem si takhle párkrat vyjel a byl z toho jen zbytečnej vejlet
Ber to tak že bud to vyjde nebo nevyjde nikdo ti cestu určitě hradit nebude
fik
dabel: Proč v sobotu neprepíše? Na portálu dopravy v pohodě. V pracovní den si akorát vyzvedne nové papíry na úřadě.
Jestli to de nak přez počítač to netušim nemam zkušenost ja vždy jen osobně na pobočku
tadeas
hodnocení

Já si právě říkal aby neměl výmluvy, že třeba nepřijede ať to nějak vyřídím s bazarákem.Že mi třeba pošle techničak poštou (o podobném jsem četl jinde) apod.
Pokud to majitel prodava přez bazar měl by to vše s tebou řešit bazar ale cert vi jak to mezi sebou maj když sou to kamoši
tadeas
hodnocení

Mají to tak, že majitel to prodává přes bazar.Komisní prodej.

hodnocení

0x
Nedávno se tu ptal někdo, kdo na podobnou schůzku přijel pro motorku s vozíkem a motorka už na prodej nebyla. Pokud to nejste vy, tak se aspoň ptáte předem. Fajn. To riziko tu prostě je. Buď máte povahu na to, z dotyčného na místě vymáčnknout penïze na benzín, nebo ne. Což máte šanci u nějakého slušného "trouby", ale asi ne u bazarníka. Je to prostě vaše riziko.
tadeas
hodnocení

Já to myslel tak, že motorka na prodej stále bude, ale sám majitel se nedostaví a bude to nějak chtít řešit přes bazarnika (tvrdí že jsou přátelé).

paveldvorak
hodnocení

0x

nevím co je to za bazar, můj autorizovaný dealer značky také nevykupuje ojeté motorky, s tím že je na svém webu pouze inzeruje do domluvě s majiteli...nejde o kamarádství ale o placenopu službu motorku prohlédnou projdou si historii a udělají nabídku...je to služba využívaná hlavně stálými zákazníiky kteří si tam kupují nové motorky a po nějakém čase je prodávají a kupují si nové

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]