Nejste přihlášen/a.
jak je to s kartou první pomoci v lékárničce pro občany ČR? Musí jí mít?
S tím picnutím by se dalo souhlasit, třeba by to mohlo pomocim k méně řečem a více chápání psaného textu. Pokud uvádím, že záleží na konkrétní situaci, tak si za tím plně stojím a můžete sem vypisovat třeba celé sbírky zákonů a k nim pochybné výklady. Bude-li na Slovensku řídit vozidlo registrované v SR čech nebo muaretánec, tak tu kartu mít musí, proto ten dodatek, který asi nečtete. Navíc tazatel neuvádí jakého vozidla se to týká (podle registrace).
001 hodnotí Cyrila velmi rychle a dost neuváženě.
Je pravda, že Cyril někdy je trochu sarkastický a má některé poznámky ne zrovna na místě, ale musím se ho zastat, na některé otázka naopak odpovídá velmi kvalifikovaně a s rozmyslem.
Otázka nebyla úplně jasně jednoznačně položena, Cyril na ni také jednoznačně neodpověděl. Škoda, že více nerozvinul tu konkrétní situaci, nemuselo dojít k rozporu nebo tahanici s Valerem.
Bohužel to je jednou z častých příčin některých nedorozumění tady na poradně. Tazateli je vše jasné, ví, na co se ptá, zadá málo konkrétních informací...ten, kdo chce poradit, žádá více informací, nebo hádá, co asi má tazatel na mysli, podle toho odpověď formuluje. A zdá se, že každý z nás je aspoň trochu ješitný a nedokáže vždy vyhodnotit správně, či odpověď byla a nebo nebyla myšlena jako invektívum. Potom vznikají spory, které problém neřeší a tazatele vlastně ani nezajímají...
S tím řízením čechem nebo mauretáncem má Cyril pravdu, pokud budou řídit na Slovensku vozidlo registrované v SR. Kdyby bylo v otázce uvedené, že se ptá na vozidlo registrované v ČR provozované na Slovensku, byla by otázka jasně formulovaná.
Líbí se mi fundované a jasné odpovědi Valera, podložené hned citací zákona nebo jiného předpisu. Proto jsem je i tak hodnotil. Teda ty první dvě, ta další už podle mne byla opět psaná v trochu nervóznějším tónu. To ale nesnižuje moje hodnocení Valera jako takového.Těším se na jeho další příspěvky...
...001 má co dohánět...hledal jsem jeho další příspěvky na poradně, ale zdá se, že jeho nick je zároveň pořadovým číslem jeho příspěvků...
Přeji pěknou klidnou neděli...
Cyril není blb, a mám ho proto rád, o hodně víc, než Jardu a Erikcha a pana z Kravína, blbci jsou všichni ti, kteří nejsou schopni řádně formulovat své dotazy, písemný projev je totiž vnější formou myšlení...
A pokud jcde o řešení přestupku Čecha,který odmítne na slovensku uznat přestupek a zaplatit pokutu, slovenský správní orgán může sice zahájit řízení a vyzvat Čecha, aby se dostavil před slovenský správní orgán k podání vysvětlení, respektive k projednání přestupku, Čech na to nemusí nijak reagovat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.