Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám na felicii ALU kola, doteď tam byly plechové disky.
Nejsem si jísty dosedácí plochou, kuželovitá vs ta klasická na plecháčích.
Dokáže to někdo poznat z fotky, jestli koupit jiné šrouby? Délku už bych zkontroloval.
Na alu diskách to nikde není, ani informace tam nejsou, jsou z roku 1993 určená pro Škoda Favorit, ale pasují i na Felicii.
Jsou značky Ronal - KBA 42450 .
Děkuji
Dle mě i eshopu jsou origou koule.
Zkontroluj si hlavně, kolik mm čumí závit zezadu aludisku.
Do zadních bubnů, kde je závit ihned součástí bubnu, tak stačí cca min. 10mm, ale nesmí tam být šrouby dlohé příliš, jinak mlátí do samostavu paken uvnitř bubnové brzdy.
Do předních musí být delší, protože nejprve dosedá aludisk na brzdový kotouš, který závity pro šrouby nemá a tak funguje jako mrtvá 8mm distančka a až za brzdovým kotoučem je náboj se závity pro šrouby.
Tam ty dlouhé šrouby být musí.
díky, změřil jsem kolik je závitu po dání do alu disku, tak vyleze 17mm závitu,
u plecháče se to měří hůře, tam jsou na dosedací ploše k bubnu takové výstupky plechové, tudiž nedosedá celou plochou kolo, a nameřil jsem cca 16mm volného závitu, ale jestli se ty výstupky deformují, při utažení, tím pádem více závitu zajede, to nevím.
Ty šrouby co jsi poslal, to jsou na plecháče že? Tedy co tam mám teď,
Můžu tedy použít ty staré do těch alu disků co jsem poslal?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.