Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vačková hřídel - žádost o Vaše zhodnocení

Od: karelulm® odpovědí: 24 změna:

Dobrý den

sundal jsem víko ventilů a spatři toto: viz obrázek

na omak prstem tam žádné vrypy nejsou, vačka má 10 let a 150.000km, ale pohledově je to hnusné.

MÁM SE BÁT?

Poradíte?

Děkuji Vám

Vačková hřídel - žádost o Vaše zhodnocení
Vačková hřídel - žádost o Vaše zhodnocení #2

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Napadá mne odpověď: přejel jsem nehtem po fotce na monitoru a žádné nerovnosti jsem necítil.

Ta vačka nalevo má na obvodu už nějaké plošky, takže asi není úplně v pořádku.

Ty plošky vypadají, jako by proběhl zážeh směsi ještě před uzavřením ventilu a tím se na vačce postupně vyklepe ploška.

Musíš zkontrolovat ještě protikus, po kterém běží vačky (asi hydroštely).

Ale rozhodně by to měl vidět na živo (ne na fotce) někdo, kdo auta opravuje. Protože opotřebení se dá odhadovat. A jak dlouho to bude ještě fungovat, to se nedá ani odhadnout.

hodnocení

Děkuji

Znám osobně ředitele automobilní školy, to co odchází s výučním listem - ti co auta opravují - těm bych nesvěřil ni výměnu vzduchového filtru.

Garážovej strejda mi řekne, že je to na výměnu, pustí si YOUTUBE, jak se to vlastně vůbec dělá,

a prrofi servis si řekne 30.000,-Kč. Je to snad dnes jinak?

Píšete šipka vlevo, myslíte první šipka bílá? Nebo černá šipka v pravo, kde plošku nyní vidím i já.

Auto bylo potkaný, a Vačka se měla vyměnit. Jak vidno, tak se u tohoto auta jen ÚČTOVALO.

Já si rás zaplatím za kvalitní službu, ale poslední doubou vidím jen samé OCHCÁVKY

Pletu se? Opravte mě. Opravíte mi to? kam mohu dojet.

hodnocení

2x

MÁM SE BÁT? ANO neodborného zásahu!

A proč do toho lezete jkdyž nedokážete vyhodnotit stav?! Je jedna věc- "CO FUNGUJE, DO TOHO NESAHEJ ! "

hodnocení

Lezl jsem do toho proto, protože jsem chtěl zhodnotit stav.

Jestli je vnitřek celý znečištěný od zbytků černého hnusného oleje, či je to čistší než motor zvenku. B bylo správně.Při té přílžitosti jsem vyhodnotil, že se Vás zeptám. Je na tom něco špatného? Jako odšroubovat 15 šroubů je odborný zásah? Píšete co funguje na to nesahej, ale kdybych to NEUDĚLAL, nezjistil bych plošky na Vačce. Děkuji za Vaši radu.

k2

@karelulm:mame se tedy tesit na to, ze v dalsich tematech budete zhodnocovat stav prevodovky, nebo katalyzatoru?

hodnocení

Netušil jsem, že Vás můj příspěvek takto OTRÁVÍ. A upřímně? Očekával jsem jiné rady, K2. nevadí, děkuji

k2

@karelulm: No vidite, a ja doted nechapu, co jste vlastne ocekaval.

Rozeberete motor protoze cituji "chci zhodnotit stav". Vyhodnotil jste, ze vacka neni bezvadna (v doslovnem smyslu slova), coz je u jeteho motoru (navic po potkani) celkem ocekavatelne a netreba to kvuli tomu nic rozebirat.

Dostane se Vam (celkem logicke) rady, ze pres monitor tezko rici, kolik vydrzi, ze vice by rekl nazivo nejaky odbornik. Na to vsem vysvetlite, ze vyucenemu automechanikovi byste nenechal ani vymenit filtr, garaznik rekne, ze je to na vymenu a profi servis za to bude chtit penize.

Tak vacku vyndejte, odneste ji do nadrazni restaurace, kde Vam mistni osazenstvo potvrdi, ze jeste neco mozna najede a budete spokojeny. Nebo co je to ta kvalitni sluzba, kterou si rad zaplatite? Kvalifikovany odhad najezdu vacky? To preji hodne stesti s hledanim.

hodnocení

Nepodsouváte tu něco?Asi jste špatně četli, že min K2? Sundal jsem jen víko na 15 šroubech, to není rozdělání motoru. Sundal jsem víko, abych zhodnotil. zda-li motor znečištěný a mám ho čistit chemií do oleje (třeba TEC-2000) a zjistil jsem, že ne.Při té příležitosti jsem se zadíval na vačku a zaujalo mne, jak vypadá. Tu jsem nafotil a požádal o vaše zhodnocení.Co uvidí "naživo odborník" a kdo tím odborníkem vlastně JE? Má to snad napsaný na čele: já jsem ODBORNÍK?Je tu z toho OBROZENÍ, co jsem si to vlastně vůbec dovolil

Pokud to byl potkan, tak PROČ mechanik jež opravovala motor rovnou nezkouknul i vačku? na fotce toho není vidět tolik co by NORMÁLNÍ mechanika viděl a pozal přímo na místě , na motoru! Takže si tak nějak! a nemusíte se hned durdit že vám tady nikdo odpovědně neopdpoví a dá jen svůj soukromý názor. Vědět že jste netýkavka tak bych Vám naspal rovnou dejte to nějakému mechanikovi který má dobré reference!

k2

@karelulm: Nikoliv, zde podsouvate Vy mne, ze pisu o rozdelani motoru. Ja (ani nikdo jiny) tu nic o rozdelani motoru nepsal. Chtelo by se mi napsat, ze odbornik je automechanik, ale to, po Vasem zhodnoceni jejich schopnosti, asi neuznate. Kdo jiny cekate, ze Vam zhodnoti stav casti motoru, kdyz Vy sam to nesvedete a automechanikum neverite, nebo se Vam jejich sluzby zdaji drahe? Reznik nebo letuska?

hodnocení

1. Vaše slova: Rozeberete motor protoze cituji "chci zhodnotit stav".

2. Vačka měla být před 150.000 vymněna, alespoň to zní z faktury. Nyní vypadá hnusně.

3. Automechanici - protože máme na firmě kde dělám aut vícero vím, jaký je to BIG problém.

4. neččrtím se

asd1
hodnocení

1x

Fotky mizerný, z toho je vidět prd.. Líp nafotit a vidět to musí zkušený motorář, o jednom vim, dělá Fordy ale tohle rozdíl nebude.. Ten řekne nejen stav, ale i možný příčiny a jak to řešit.

Pokud vačce nevěříš tak jí vyměň.. Otázka je příčina vydření a toho vrypu - kdoví co se tam dělo v minulosti (místo oleje mazut se šponama, vytažená ze šrotu, potkan to orazítkoval přes ventil apod.)

Blbých chytrých keců si nevšímej, sundat ventildekl a zkoumat plošky na vačce/ nechat si zhodnotit stav neni zločin ani napadení kutilem. Těsnění ventildeklu je pak vhodný dát nový.

hodnocení

0x

Poviem,vám to takto. Tvar vačky ma byť plynulý,len takto z fotky to ťažko odhadnúť. Prstom zhodnoťte či každá vačka má tvar taký ako ostatné vačky. Porovnávate sacie so sacími,výfukové s vyfúkovými a pre vstreky so vtrekovými vačkami. Zafarbenie neriešte.

hodnocení

SLAVCO

Na 4. válci na výfukové vačce je bohužel vrip ...

takže asi jdu šetřit

Vačková hřídel - žádost o Vaše zhodnocení #3
Vačková hřídel - žádost o Vaše zhodnocení #4

Uveďte typ motora a jeho kód.

hodnocení

2, 0tdi pd 103kw - bss

Tu máte na výber : Samozrejme budú nutné aj šálky ak tam idú. google.com/...

google.com/...

hodnocení

0x

Tak já vidím problém pouze u toho rýpance u výfuku 4válce,ale ne takový že by se s tím nedalo jezdit.Ten tam vznikl určitě u toho potkana před 150tis km -takže výměna asi neproběhla nebo aspoň né za novou.

hodnocení

0x
A cvaká ten motor? Má smysl to řešit, jestli to normálně jezdí?
A i pokud cvaka, tak jestli to řešit... Mivali jsme kdysi feldu 1,6ku, která kolem 150tkm při opomenuté výměně oleje nějak sežrala olej, jezdil s ní otec a já na to přišel náhodou, když jsem s ní někam jel a bylo mi divný, že to najednou jede sotva jak můj forman a cvakaj hydra. Ani s novým olejem už se motor úplně neztišil, podle zvuku zůstal klepat přinejmenším nějakej pístní čep, zvuk jak diesel. Ale motor jezdil dál až do 4ootkm, kdy šlo auto do šrotu ve stále parádním stavu (jen o feldu neměl zájem nikdo z kategorie lidi solventních natolik, aby dokázali zaplatit výměnu lpg nádrže a udělat technickou)...

hodnocení

Cvaká ...

Traktor Zetor z 1938 je proti Supu šepot květin. Neumím to ale posoudit. Bylo to velmi hlučné. Po výměně oleje se to trochu - malinko zklidnilo. Olej měněn po 30.000 km

Urval jsem olejovou měrku, prostě nešla vytánout a já zabral a vytrhl jí i s tou trubkou.

Tak jsem sundal i ten plastovej dekl, abych se podíval dovnitř.

Dnes jsem navíc zjistil, že chybí řemen klimatizace.

Alternátor nedobíjí dostatečně - 13,8V

Auto není moje, ale je to dědictví, a vím, že padli do toho příšerné peníze.

Jak vidno, auto tak budou padat dál.

Hrůza,

co myslíte jezdit a neřešit? Auto jede velmi dobře

mathew
Co čekáte za stav, když v tom neměníte ani olej a chybí tam půlka součástek?
Vzhledem ke stavu jezdit než se to rozpadne, což může být zítra nebo za 200let. Pokud tomu rozpadnutí nechcete jít naproti tak měňte olej v normálním intervalu tedy 10-15 tisíc km.
asd1

Podle popisu jezdit a neřešit. Jen by to žralo další a další prachy..

13,8 je hodně málo - nutno dobíjet externě jinak brzy chcípne baterka. Ojetý uhlíky, chcíplá dioda v usměrňovači, regulátor..

hodnocení

30000km je výměna předepsaná výrobcem a ilej byl dle servisníé knížky měněn pravidelně Budeme měnit olej po 8-10tis km. Olej použiji 5W-30, filtr MAN. děkuji vám všem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]