Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
sundal jsem víko ventilů a spatři toto: viz obrázek
na omak prstem tam žádné vrypy nejsou, vačka má 10 let a 150.000km, ale pohledově je to hnusné.
MÁM SE BÁT?
Poradíte?
Děkuji Vám
Napadá mne odpověď: přejel jsem nehtem po fotce na monitoru a žádné nerovnosti jsem necítil.
Ta vačka nalevo má na obvodu už nějaké plošky, takže asi není úplně v pořádku.
Ty plošky vypadají, jako by proběhl zážeh směsi ještě před uzavřením ventilu a tím se na vačce postupně vyklepe ploška.
Musíš zkontrolovat ještě protikus, po kterém běží vačky (asi hydroštely).
Ale rozhodně by to měl vidět na živo (ne na fotce) někdo, kdo auta opravuje. Protože opotřebení se dá odhadovat. A jak dlouho to bude ještě fungovat, to se nedá ani odhadnout.
Děkuji
Znám osobně ředitele automobilní školy, to co odchází s výučním listem - ti co auta opravují - těm bych nesvěřil ni výměnu vzduchového filtru.
Garážovej strejda mi řekne, že je to na výměnu, pustí si YOUTUBE, jak se to vlastně vůbec dělá,
a prrofi servis si řekne 30.000,-Kč. Je to snad dnes jinak?
Píšete šipka vlevo, myslíte první šipka bílá? Nebo černá šipka v pravo, kde plošku nyní vidím i já.
Auto bylo potkaný, a Vačka se měla vyměnit. Jak vidno, tak se u tohoto auta jen ÚČTOVALO.
Já si rás zaplatím za kvalitní službu, ale poslední doubou vidím jen samé OCHCÁVKY
Pletu se? Opravte mě. Opravíte mi to? kam mohu dojet.
MÁM SE BÁT? ANO neodborného zásahu!
A proč do toho lezete jkdyž nedokážete vyhodnotit stav?! Je jedna věc- "CO FUNGUJE, DO TOHO NESAHEJ ! "
Lezl jsem do toho proto, protože jsem chtěl zhodnotit stav.
Jestli je vnitřek celý znečištěný od zbytků černého hnusného oleje, či je to čistší než motor zvenku. B bylo správně.Při té přílžitosti jsem vyhodnotil, že se Vás zeptám. Je na tom něco špatného? Jako odšroubovat 15 šroubů je odborný zásah? Píšete co funguje na to nesahej, ale kdybych to NEUDĚLAL, nezjistil bych plošky na Vačce. Děkuji za Vaši radu.
Netušil jsem, že Vás můj příspěvek takto OTRÁVÍ. A upřímně? Očekával jsem jiné rady, K2. nevadí, děkuji
@karelulm: No vidite, a ja doted nechapu, co jste vlastne ocekaval.
Rozeberete motor protoze cituji "chci zhodnotit stav". Vyhodnotil jste, ze vacka neni bezvadna (v doslovnem smyslu slova), coz je u jeteho motoru (navic po potkani) celkem ocekavatelne a netreba to kvuli tomu nic rozebirat.
Dostane se Vam (celkem logicke) rady, ze pres monitor tezko rici, kolik vydrzi, ze vice by rekl nazivo nejaky odbornik. Na to vsem vysvetlite, ze vyucenemu automechanikovi byste nenechal ani vymenit filtr, garaznik rekne, ze je to na vymenu a profi servis za to bude chtit penize.
Tak vacku vyndejte, odneste ji do nadrazni restaurace, kde Vam mistni osazenstvo potvrdi, ze jeste neco mozna najede a budete spokojeny. Nebo co je to ta kvalitni sluzba, kterou si rad zaplatite? Kvalifikovany odhad najezdu vacky? To preji hodne stesti s hledanim.
Pokud to byl potkan, tak PROČ mechanik jež opravovala motor rovnou nezkouknul i vačku? na fotce toho není vidět tolik co by NORMÁLNÍ mechanika viděl a pozal přímo na místě , na motoru! Takže si tak nějak! a nemusíte se hned durdit že vám tady nikdo odpovědně neopdpoví a dá jen svůj soukromý názor. Vědět že jste netýkavka tak bych Vám naspal rovnou dejte to nějakému mechanikovi který má dobré reference!
@karelulm: Nikoliv, zde podsouvate Vy mne, ze pisu o rozdelani motoru. Ja (ani nikdo jiny) tu nic o rozdelani motoru nepsal. Chtelo by se mi napsat, ze odbornik je automechanik, ale to, po Vasem zhodnoceni jejich schopnosti, asi neuznate. Kdo jiny cekate, ze Vam zhodnoti stav casti motoru, kdyz Vy sam to nesvedete a automechanikum neverite, nebo se Vam jejich sluzby zdaji drahe? Reznik nebo letuska?
Fotky mizerný, z toho je vidět prd.. Líp nafotit a vidět to musí zkušený motorář, o jednom vim, dělá Fordy ale tohle rozdíl nebude.. Ten řekne nejen stav, ale i možný příčiny a jak to řešit.
Pokud vačce nevěříš tak jí vyměň.. Otázka je příčina vydření a toho vrypu - kdoví co se tam dělo v minulosti (místo oleje mazut se šponama, vytažená ze šrotu, potkan to orazítkoval přes ventil apod.)
Blbých chytrých keců si nevšímej, sundat ventildekl a zkoumat plošky na vačce/ nechat si zhodnotit stav neni zločin ani napadení kutilem. Těsnění ventildeklu je pak vhodný dát nový.
Tu máte na výber : Samozrejme budú nutné aj šálky ak tam idú. google.com/...
Cvaká ...
Traktor Zetor z 1938 je proti Supu šepot květin. Neumím to ale posoudit. Bylo to velmi hlučné. Po výměně oleje se to trochu - malinko zklidnilo. Olej měněn po 30.000 km
Urval jsem olejovou měrku, prostě nešla vytánout a já zabral a vytrhl jí i s tou trubkou.
Tak jsem sundal i ten plastovej dekl, abych se podíval dovnitř.
Dnes jsem navíc zjistil, že chybí řemen klimatizace.
Alternátor nedobíjí dostatečně - 13,8V
Auto není moje, ale je to dědictví, a vím, že padli do toho příšerné peníze.
Jak vidno, auto tak budou padat dál.
Hrůza,
co myslíte jezdit a neřešit? Auto jede velmi dobře
Podle popisu jezdit a neřešit. Jen by to žralo další a další prachy..
13,8 je hodně málo - nutno dobíjet externě jinak brzy chcípne baterka. Ojetý uhlíky, chcíplá dioda v usměrňovači, regulátor..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.