Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bodovaný přestupek v době plynoucí podmínky

Od: denu odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, mám otázku ohledně přestupku. Kdysi jsem měl zákaz řízení za alkohol, který mi byl v polovině zrušen a nahrazen podmínečným vrácením ŘP. Doba této podmínky vyprší tento rok na začátku března (celková zkušební doba byla 30 měsíců, do dnešního dne jsem neměl jediný přestupek). Dnes jsem bohužel dostal pokutu a 6 trestných bodů za jízdu na červenou (ve městě, jel jsem za tramvají a červená skočila v momentu průjezdu semafory, nikoho jsem neohrozil ani neomezil, ano zákon mluví jasně a je to moje chyba ovšem kdo to nikdy neudělal, že). Zajímalo by mě tedy, zdali tento prohřešek může mít vliv na výše uvedenou podmínku, tedy zda může dojít např. k jejímu prodloužení či přeměně na trest nepodmíněný, případně k jiným důsledkům. Moc děkuji za rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Chyba, že jste si nechal dát pokutu. Správní řízení by se táhlo déle a trest přišel později.

26.01.25 11:40

bod

hodnocení

0x

Myslím, že sankce z přestupkového řízení by neměla mít vliv na rozhodnutí z řízení trestního.

hodnocení

0x
Dobrý den. Jestli jste stejný uživatel jako v dotazu na poradte.cz/... tak nápad jezdit taxi raději přehodnoťte. Jako řidič taxi budou tresty přísnější a pokud máte problem s dodržováním předpisů, budete ohrožením pro cestujici :/

hodnocení

0x

Můj soukoromí naázor-ANO , tímto jste porušil podmínku a ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]