Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám letní pneumatiky Tracmax a jsem s nimi spokojen...chtěl bych se zeptat, jestli je tu někdo, kdo je má jako zimáky a řekl by mi svůj názor? Jezdil jsem chvili i na letních Barumkách a ty Tracmax mi přišly lepší. Známej si pochvaloval Barumky, že nekupuje nic jiného, ale podlě mě jsou na nic a dost lidí si je kupuje kvůli jménu.
Zvažoval jsem, že bych šel i do nějakých použitých ale na Bazoši stojí 800 Kč/ks, má to kolikrát 10 let starou DOT a vzorek 6mm. To se nevyplatí. Myslel jsem, že ty svoje pneu dojezdím do zimy ale dneska až taková zima v Brně nebyla a ty kola nemají žádnou přilnavost, při rozjezdu bliká protiprokluz a smýká to...a chci jezdit ještě, takže ušetřit dva litry a riskovat průser mi za to nestojí.
Děkuji za doporučení i případně jiné značky
No, chtěl jsem radu, jestli mám už teď přezout na letní, což je asi ještě brzo. Celoroční pneumatiky jsou v pohode? Rikal jsme si, ze bych aspoň nemusel přezouvat a případně druhou sadu kol prodat.
Rozhoduji se mězi těmito - zimáky, valivý odpor: C, záběr na mokru: B, hlučnost 70db
a celoročníma valivý odpor: C, záběr na mokru: C, hlučnost 72db
@jarin: Radu? Kdyz prezujete ted na letni a prijdou "zimni podminky" definovane zakonem, tak se to pripadne kontrole PCR libit nebude, stejne tak pojistovna v ramci reseni plneni by s tim mohla mit problem. Smeteny zimaky jsou obdobny pripad. Kdyz zimni podminky nenastanou, nebo nebudete kontrolovan PCR a nebudete nic resit s pojistovnou, tak letni nicemu (z hlediska legislativy) vadit nebudou.
Pojem celorocni pneumatiky zakon nezna. Bud maji oznaceni jako zimni, tak se ve vyse popsanych situaci na ne tak i nahlizi, nebo nemaji a plati to vyse.
No jasně, celoroční pneu mají na boku označení M+S jako zimní, ale mají trochu jiný vzorek, to je patrné z fotky. Spíš mě zajímá jak jsou použitelný. Protože dost lidí tvrdí, že celoroční jsou horší jak letní v létě a zimní v zimě. Ale teď jsou dost populární díky leasingovkám, že odpadá ta starost přezouvat dvakrát ročně.
Já mám sadu letních kol na 16tkách, ale tu bych klidně střelil a nechal bych si celoroční na 15tkách, je to komfortnější a podvozek možná mín trpí.
Tak zjisteni, ze celorocni guma je horsi nez letnak v lete a zimak v zime, asi nebude nic prekvapiveho, naopak je to vcelku logicke a ocekavatelne.
Je to proste ekonomicka volba pro ty, co chteji usetrit. Pokud najedete tak malo, ze ze zimni a letni sady bodou drive nez je sjedete, tvrde puky, nebo tolik, ze zimaky Vam 2 zimy nevydrzi, mate jen 1 sadu disku apod. tak to muze mit ekonomicky smysl. Kompromis (jizdne) to ale bude vzdy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.