Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kapacita baterie

Od: kecachep® odpovědí: 10 změna:
Odešla mi stará baterie Nabil jsem jí na 12,8 v dal do auta nastartoval v pořádku .Za půl hodiny přijdu a auto ani neťuklo ani se nehnou stěrače .Je možné že Volty má ale kapacitu ztratila? Přes kabely to nastartuje

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
ANO, je KO, na 95%. Stáří baterie? Jaké má teď napětí naprázdno? A napětí při rozsvícených světlech?

asd1
hodnocení

4x

Napětí a kapacita jsou dvě různý věci.

Pro zjištění stavu musíš měřit napětí v zátěži - stačí odběr startéru, při startu by nemělo napětí na baterce padat pod ca 9V. Nebo spešl zátěžový tester.

Proměř i dobíjení jestli alt. funguje správně (klasika bez chytrýho dobíjení 14,0 - 14,5 V), a klidový odběr auta jestli neni větší než ca 30 mA

Současný baterky pokud jsou vybitý pod 50% kapacity, tak dost ryche nevratně degradujou (suofatace elektrod)

trtr
hodnocení

3x
Zdravím, může být a nebo tam máte něco ve zkratu (desky v aku) či stále v odběru(světýlko v kufru?).

hodnocení

3x

Poměrně dobrým jednoduchým ukazatelem stavu baterie je, když změříte napětí baterie naprázno a pak zapnete potkávačky (bez chodu motoru, samořejmě). na takto mrtvé baterii začne napětí velmi rychle klesat.

hodnocení

Díky vám všem za odpovědi

hodnocení

Já jí mám čtyři roky a ten přede mnou nevím. Takže nevím jak je stará ale určitě minimálně pět let
zam

Řešení:koupit novou.

hodnocení

Napětí ukazuje stálé 12,8. Baterii jsem koupil novou ,zítra instaluji

hodnocení

V garáži jsem namontoval novou baterku nabitou na 12,8 V. Startuje perfektně. Vadná baterka nabíjela 14,5 v nová, plně nabitá nabíjí 14v . Kablík start stop jsem nechal odpojený.Je to v pořádku, že nová plně nabitá baterka se dobíjí menším napětím?
zam

Ano je to v pořádku.Pamatuji že jsem starou baterku nabíjel až 16ti volty,ale nepomohlo.Byla v háji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]