Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
kvůli chybě, která byla ve všech autorádiích Hondy Jazz a City (r.v. 2004) jsem autorádio vyměnil. U prvního po výměně pamět fungovala, ale vadily mi jiné věci, proč jsem se rozhodl k výměně. Nyní rádio veškeré nastavení udrží většinou maximálně 4 hodiny, poté je v paměti pouze barva podsvícení a spárování s mobilem. Zbytek, čas a datum, uložené stanice rádia a přehrávaná skladba/album, se resertuje. Již jsem konektory proletoval, ale zlobí to stále.
Nevíte, čím by to mohlo být?
Díky
Asi jiné zapojení, chybí trvalé napájení paměti autorádia. Typ, které fungovalo a typ nynější, nefunkční? Nebo navštivte autoelektrikáře, pokud nechcete dát typy...
1. neoriginální bylo starší Kenwood bez mechaniky, se vstupem pro USB (typ už nevím)
2. neoriginální je JVC DPX-M3300BT
Tak u těchto neorigo hledej spíše chybu v zapojení. Vyzkoušej si je nejprve na stole. Pak v autě.
Jaká chyba byla v OEM origo rádiích Hondy Jazz jen tak pro zajímavost? Díky
Může být vadná eepromka, kde jsou data uložená. Občas se s tím setkávám u rádií Blaupunkt VW Beta V s pamětí 95160. Stačí přehrát dump z jiného a vše jede.
OEM rádia většinou paměť drží trvalým zápisem v eeprom flashce. Ať už součástí v mikroprocesoru nebo externě př. 24LC 16(32) nebo 95 160(320).
Neorigo rádia mají paměť asi ramce a při ztrátě napětí se vše resetuje, co jsem se setkal.
Na to nejde napsat přesný návod. Chce to znalosti a praxi (pro práci s eeprom a programátory)
A jak píšu. U JVC nebo Kenwooda řešit vnitřní součástky nemá smysl. Byť patří mezi ty kvalitní a spolehlivé noname značky, tak zdaleka nejsou takové jako origo rádia z fabriky daných automobilek (alespoň některých jako Mercedes, VW koncern, Volvo,...)
Takže si ho zapni na stole, připoj na ISO konektor mínus a na svorku 15 a 30 napětí (nejčastěji u noname rádií žlutý a červený drát).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.