Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřebuji vyměnit u otcova MB W212 220CDI bluetec 125kw snímač oxidu dusíku, svítí "grilované kuře" a univerzální bluetooth krabička vypisuje uložené 3 chybové kódy ukazující na tenhle snímač. Měly by tam být 2, před a za katalyzátorem, ale kterej z nich to způsobuje, nemám tušení. V autorizáku by chtěli vyměnit oba za 30 ...údajně taky nevyčtou ten vadný (což je podle mě kravina). Ten snímač má hromadu označení a co tak koukám, různě se liší délkou vodičů mezi cca 30-90cm - předpokládám, že kratší bude ten první a delší ten druhý, nebo naopak. Ale k dotazu - jsou, až na délku kabelů, přední i zadní stejné? Totiž, když nevím, který z nich je špatný, že bych kupil ten s delším kabelem a zkusmo ho vymenil za jeden z nich a když to nepomůže, tak za ten druhej. Tedy jestli ten s delším přívodem je víceméně univerzální, nebo jsou ty kratší a delší odlišný i v jiných parametrech. Věděl by někdo?
Díky
Nesmysl. Měřit.
Měřidla měří veličiny, nikoli koncern. Chyba může být i v kabelech nebo jednotce, bez měření je to pokus-omyl. Čidla pravděpodobně stejně nejsou, dejte to někomu, kdo to změřit umí.
Vypadá to tak.
Jak podle tvrzení autorizáku, že oni by rovnou vyměnili oba, tak podle Autokelly, kde pro tohle auto a motor u některých typů uvádějí před a u některých za katalyzátor, případně před filtr částic. Ale ani podle délky kabelu mi to nepřijde nějak jednoznačný, u prvního i druhýho jsou kratší i delší kabely.
Asi se na tom senzoru nedá nic jentak multimetrem proměřit, aspoň nějaký přerušený vytápění jako u lambdy? Podle několika uloženych chybových kódů snad je primární příčina chyba v obvodu, takže by nějaký přerušení mohlo jít zjistit, jen vědět, kolik čeho kde naměřit
To jo, diagnostika, asi i ta bluetooth krabička za pár destikorun, v tom jasno mít musí, když ty čísla chyb vyčte, ale jde o to, abych je já s jistotou správně interpretoval a nekoupil zrovna to druhý čislo, pokud nejsou záměnný
Nechtěl jsem původně rádce zatěžovat konkrétním pátráním, doufajíce, že mi bude stačit nějaká obecná rada, ale zkusím teda otravovat konkrétněji
Jedná se o tyto uložené závady :
u029d, p220e, p2204, u3fff
Tuna si pozrite. Pre presnosť je potreba WIN. google.com/...
Asi sa nechápeme,že čo vlastne chcete vedieť. Je to snímač NOx pre vstrekovanie močoviny. Podľa neho sa riadi množstvo vstrekovania močoviny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.