Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlačítko snow

Od: slavo® odpovědí: 7 změna:

Četl jsem že o tomto tlačítku většina motoristů neví a ani ho neumějí používat.

článek byl trochu matoucí - nevím který pat z matem ho psali.

to tlačítko mají pouze čtyřkolky?

a jak je ta funkce stará - kdy bylo poprvé uvedeno na svět?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Možná by nebylo od věci napsat o jaký článek a kde se vlastně jedná. Ať se nemusíme domýšlet co a jak.

trtr
hodnocení

Rád bych.

Ale vyskočilo to na mě odpoledne na mobilu a už to nemohu najít.

Pokud systém funguje na principu snižování točivého momentu, aby kola neprokluzovala, tak to je systém úplně na draka. A v kopcích se s tím nedá jezdit.
hodnocení

trtr - vypadá, že to bylo ono

Díky za snahu.

Jenyk: u většiny řidičů je to (snad ještě stále) pravda, spíš pro zlost, než k užitku. Ale těm, co prokluz řeší točením do omezovače, případně řídí v pohorkach či botách "na jehlách" tyhle pomůcky snad dokážou trochu pomoct.
Ale s trochou zdravého rozumu a citu v nohách není nad to, plně ovládat všechno sám. U oktávky jsem si předělal funkci tlačítka ASR, které původně jenom nějak omezovalo jeho funkci, na možnost fyzického vyřazení abs/asr/eds, takže dle potřeby jde jak nechat bublat volnoběh a pocukavat pribrzovana kola, tak po stisku tlačítka neomezeně hrabat až na pevný podklad, případně to využít například při rozjezdu do kopce s vlekem, kdy buď asr motor udusí, nebo bych musel pálit spojku (gumy se mění snáz :))

2024
hodnocení

0x
Není to záležitost pouze aut AWD, tento režim mají i FWD auta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]