Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čidlo teploty chladici kapaliny

Od: boule® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Mám fabii combi r.v.2001 a odešlo mi čidlo teploty chladici kapaliny. Vyměnil jsem ho za nové, ale podstatně levnější z "druhovýroby". Toto nové čidlo ale ukazuje teplotu trochu zpožděně. Chci se zeptat, zda má vliv čidlo i na spotřebu paliva, protože se mi zdá že ta spotřeba trochu stoupla. Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

venca1*
hodnocení

0x

Ahoj BOULE.

Předpokládám,že máš na mysli čidlo teploty pro palubní teploměr.To na spotřebu žádný vliv nemá.Na motoru jsou další teplotní čidla teploty vody.Jedno dává hodnoty řídící jednotce,to má na spotřebu podstatný vliv a další spíná ventilátor chlazení.Pokud Ti nyní teploměr ukazuje trošku v jiných polohách,zvykneš si na to.Při pozorném sledování ručičky teploměru při zahřátém motoru je vidět,jak zavírá a otvírá termostat,mělo by to být okolo 90 st.C.Podle toho si můžeš udělat obrázek,v jakých tolerancích Ti chodí teploměr.

Měj se

venca1

hodnocení

Ano, jedná se o teplotu pro palubní teploměr. Mě štve, že po ujetí cca.10km byl před výměnou ukazetel teploty na středu a teď po výměně je sotva v 1/3. Když ale teď chcípnu auto při zobrazení 1/3 teploty a hned nastartuju, tak se ukazetel najednou po nastartování zobrazí na středu, tak jak má být. Je mi to divné

venca1*

Zkontroluj kontakt na přívodním konektoru,tak jak to líčíš,to vypadá na částečný studeňák.

erikch*
hodnocení

0x

to že je čidlo teploty "podstatně levnější" znamená ,že se sice jedná o tentýž výrobek fa.Facet(co se standardně montuje i ve výrobě),ale není kupovaný v prodejní síti Škodovky,takže tam není taková marže...a ten rozdíl je pouze v papírové krabičce...Jinak ohledně čidla samotného-každé je svým způsobem "originál"-při stejné technologii výroby,materiálu-oproti vašemu původnímu je ale nový materiál jinak "opotřeben"-proto ty malé rozdíly ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]