Nejste přihlášen/a.
Chtěl jsem vyjet z podniku na silnici, ale nějaký dobrák zaparkoval své SUV tak těsně u vozovky, že jsem neměl šanci vidět jestli nepřijíždí po hlavní nějaké vozidlo. Ve vyhlášce se píše, že si mám zajistit osobu, která mi bude signalizovat. Co když ale žádnou osobu poblíž nenajdu. Napadlo mě umístit trojůhelník ve směru očekávaného příjezdu, ale nevím jestli by to stačilo. Prosím poraďte. Dík.
V zákoně je toho napsaného a všichni řidiči vždy něco porušují. Jak jste to udělal Vy, bez asistence? Vyjel a byla pohoda. Tak to udělá každý.
Váš nápad Vám případnou vinu za nehodu nemůže ochránit, páč trojúhelním nenahrazuje nařízení zákona.
(osobně bych dotaz tipoval na jiného poradceho)
Ne chtěl jsem jet doprava, ale ani to nešlo. Naštěstí se po cca 10 minutách objevil jeden dobrák, který mi ukázal. Navíc tuším, že je ve vyhlášce napsáno, že řidič nesmí parkovat tak aby bránil ve výhledu na vozovku.
Parkovat?
(1) Řidič nesmí zastavit a stát
a) v nepřehledné zatáčce a v její těsné blízkosti,
b) před nepřehledným vrcholem stoupání pozemní komunikace, na něm a za ním,
c) na přechodu pro chodce nebo na přejezdu pro cyklisty a ve vzdálenosti kratší než 5 m před
nimi,
d) na křižovatce a ve vzdálenosti kratší než 5 m před hranicí křižovatky a 5 m za ní; tento
zákaz neplatí v obci na křižovatce tvaru "T" na protější straně vyúsťující pozemní
komunikace,
A jak by jste to udělal zde?
u značky zastavit je absolutní nesmysl, na hranici křiživatly také protože na pravou stranu není pořádně vidět.
A z místa kde je vidět na pravou stranu je skoro až v křižovatce - viz druhý odkaz
A jak by jste to udělal zde?***úplně normálně, přesně jako to krásné červené auto.
Pane Slavo a co zde.
A to máme u nás místo,kde postavili barák s neprůstřelným (neprůhledným) plotem ořímo v křižovatce ,takže když odbočuju na vedlejší nevidím protijedoucí ..
na mapách zatím poslední aktualizace není...Hlavní pravotočivá odbočuje se doleva, ten barák tam stojí tak 2 roky
Já mám vyřešeno.Hranice mezi "zprava" a "protijedoucí" je nejasná a nepodstatná, ale když ho nevidím za překážkou vpravo, jede zprava.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.