Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Překážka bránící ve výhledu při výjezdu na vozovku

Od: macvac odpovědí: 23 změna:

Chtěl jsem vyjet z podniku na silnici, ale nějaký dobrák zaparkoval své SUV tak těsně u vozovky, že jsem neměl šanci vidět jestli nepřijíždí po hlavní nějaké vozidlo. Ve vyhlášce se píše, že si mám zajistit osobu, která mi bude signalizovat. Co když ale žádnou osobu poblíž nenajdu. Napadlo mě umístit trojůhelník ve směru očekávaného příjezdu, ale nevím jestli by to stačilo. Prosím poraďte. Dík.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pecenkav
hodnocení

5x

A jak řešíš parkování kolmo k chodníku? To je stejný, prostě budeš pomaloučku vyjíždět, aby tě ostatní stačili zahlédnout a postupně tě objížděli a pak se konečně najde někdo, kdo zastaví a pustí tě.

hodnocení

0x

V zákoně je toho napsaného a všichni řidiči vždy něco porušují. Jak jste to udělal Vy, bez asistence? Vyjel a byla pohoda. Tak to udělá každý.

Váš nápad Vám případnou vinu za nehodu nemůže ochránit, páč trojúhelním nenahrazuje nařízení zákona.

(osobně bych dotaz tipoval na jiného poradceho)

asd1
3u upozorňuje na překážku na silnici, pokud to někdo bude ignorovat a nakouri do velmi pomalu vyjizdejiciho, tak bude mít minimálně spoluvinu, měl zpomalit a překážku očekávat/ neprizpusobil rychlost/ nedokázal zastavit.
V každém případě když není pomocník, tak 3u je vhodný. Ale pak ho tam buď nechá nebo bude chvili stát na silnici než ho dojde uklidit...

máte ještě nějaké katastrofální příklady, jak dopadne vyšetřování nehodového jevu? Je dobře, že víte jak to policie vyšetří a rozhodne.

riva
hodnocení

0x

Asi jste chtěl odbočit vlevo. Když nevidím, tak odbočím vpravo a někde se otočím.

macvac
hodnocení

Ne chtěl jsem jet doprava, ale ani to nešlo. Naštěstí se po cca 10 minutách objevil jeden dobrák, který mi ukázal. Navíc tuším, že je ve vyhlášce napsáno, že řidič nesmí parkovat tak aby bránil ve výhledu na vozovku.

asd1
Parkovat nesmí 5m od křižovatky a musí být místo 3m pro každý směr jízdy. Ale výjezd z areálu obvykle křižovatka neni.

Parkovat?

(1) Řidič nesmí zastavit a stát
a) v nepřehledné zatáčce a v její těsné blízkosti,
b) před nepřehledným vrcholem stoupání pozemní komunikace, na něm a za ním,
c) na přechodu pro chodce nebo na přejezdu pro cyklisty a ve vzdálenosti kratší než 5 m před
nimi,
d) na křižovatce a ve vzdálenosti kratší než 5 m před hranicí křižovatky a 5 m za ní; tento
zákaz neplatí v obci na křižovatce tvaru "T" na protější straně vyúsťující pozemní
komunikace,

asd1

Ano, právník by ve správním řízení použil slovíčkaření, že nešlo o parkování ale stání a díky tomu by vyhrál *smich*

martinkupka
hodnocení

0x

pokud žádnou způsobilou osobu nemáš, prostě nikam nepojedeš a nevyjedeš je to jednoduché

hodnocení

0x

A jak by jste to udělal zde?

u značky zastavit je absolutní nesmysl, na hranici křiživatly také protože na pravou stranu není pořádně vidět.

A z místa kde je vidět na pravou stranu je skoro až v křižovatce - viz druhý odkaz

google.com/...

google.com/...

macvac
hodnocení

Když vidím do leva tak je to v poho.Navíc je tam zrcadlo.

A jak by jste to udělal zde?***úplně normálně, přesně jako to krásné červené auto.

Pane Slavo a co zde.

Milane v té restauraci jsem byl naposledy koncem 70 let

A jinak to zrcadlo tam nebude dlouho.

V té obci jsem chodil do "měštanky" - tak se v té době říkalo 6-9 třídě.

jinak s tím červeným autem je to naprostá pravda.

V té obci jsem chodil do "měštanky"***to byly krásné časy

hodnocení

0x

A to máme u nás místo,kde postavili barák s neprůstřelným (neprůhledným) plotem ořímo v křižovatce ,takže když odbočuju na vedlejší nevidím protijedoucí ..

Musel byste ten plot mít před sebou, abyste neviděl protijedoucího.

taky jsem si říkal, že bych to chtěl vidět na mapách...

na mapách zatím poslední aktualizace není...Hlavní pravotočivá odbočuje se doleva, ten barák tam stojí tak 2 roky

Pořád nevidím souvislost s protijedoucím. Myslíte jako to, že nevidíte vozidlo zprava?

gene, vozidlo zprava a protijedoucí vozidlo se tu řešilo, ale bez výsledku. pamatujete?

Já mám vyřešeno.Hranice mezi "zprava" a "protijedoucí" je nejasná a nepodstatná, ale když ho nevidím za překážkou vpravo, jede zprava.

V pravotočivé zatáčce při odbočování vlevo není včas vidět protijedoucí vozidlo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]