Nejste přihlášen/a.
Pěkný večer,
byl jsem se podívat na Oktávku v RS, rok 2012, najeto 126 tisíc km, interier jako nový. Motor startoval na brnk. Akorát je tam problém s korozí viz. foto. Motor zněl hezky za studena, řetěz nechrastil ale preventivně by je asi bylo potřeba udělat.
To auto stojí 180 tisíc. Otázka je - vyplatí se to? Prošel jsem si inzeráty i bazary, všechny obdobná auta jsou s vyšším nájezdem a stojí přes 200 tisíc. Nechal jsem si to nacenit podle VINka přes Carolinu a hodnota auta je v rozmezí 236-260 tisíc. Takže ty nedostatky jsou asi v ceně započteny i když bych rád cenu sundal ještě dolů.
Těžko říct, jestli je to zrezlý málo nebo je to pod tím v realu o dost horší, případně jestli je to již opravovaný bastl ale i když je to stará vrána, tak jsem se v tom celkem vzhlédl, žádnej start/stop, žádní asistenti, který je potřeba při každým startu v infotainmentu vypnout, jezdil jsem ted chvili s Kamiqem, takže jsem zažil na vlastní kůži. Budu rád za Váš názor.
Jestli by ten práh třeba dva roky vydržel a pak by šel opravit na havarijko, asi bych se toho nebál. :D
@bery: Nevim, v jakem vesmiru zijete, ale kouknete se do inzerce na ceny aut. Nevim, co si predstavit pod pojmem "realna hodnota", ale v dilech ma tohle vetsi hodnotu nez 30tis. Jen za kolik se prodavaji motory, narazniky, brzdy a interier. A prodejnost velmi dobra. Nebo Vy snad vite o nejake RS (lhostejno jake generace) na prodej za 30t?
a těch je v ČR většina, náš místní podvodník s ojetými bouranými auty tvrdí, že každé auto má svého kupce a má pravdu...tu korozi lze zamaskovat ,objeví se několik měsíců po prodeji a někdo to koupí
kdyby byla zamaskovaná hned, tazatel by se vůbec neptal, "srážel " by cenu a pak by to koupil...ušetřil by pár tisíc za odbornou prohlídku s pocitem vízězství, aby do toho v budoucnu nasypal x-násobek
Spoustě lidí zalepuje oči už jen nápis Octavia, a RS už je zatemní úplně. 12 let stará olítaná a ohnilá pečka, nic jinýho. Nechápu jak někdo vůbec může uvažovat že za to dá 200 kolíků.. + hned velký servis a max. za dva roky vyvařovat aby to prošlo technickou.
Ano RS neni ani tak známka lepšího auta ale spíš že se s tim podle toho jezdilo, takže to bude dost doj...ý jako každá "rallye kára" Jsou lidi který to maj na parádu aby je kámoši na parkovišti obdivovali/ kočkolap, leští to a jezdí decentně, ale taková kára by nevypadala jako to na fotce...
Ad ceny ojetin - jo, je to za nesmysl, vinu na tom má vývoj aut a prakticky všechno nový je drahej složitej krám plnej nesmyslů a s hodně omezenou životností. Doufám že si výrobci uvědomí že je to slepá cesta a vrátí se k jednoduchým spolehlivým a snadno opravitelným autům. A vyjde to líp i na ekologii, vyrobit a pak zlikvidovat 1,5 nebo 5 tun surovin je rozdíl a tipnul bych že celkově vyjde líp trabant než elektromobil - ten je ekologickej jen na první pohled...
PS: kit je letadýlko, tmelí se kytem (učitelka češtiny trpí )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.