Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký mám problém?

Od: meg odpovědí: 12 změna:
Dobrý den
Mám jedničkovou oktávku a tady kolem toho stříbrného poklopu mě patrně vytekl olej.Jak velký mám problém? Samozřejmě, že bez oleje velký,ale myslím z hlediska opravy.
Děkuji

Jaký mám problém?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tak to vypadá na turbo ... ,repasované cca 6tis kč + práce= +- 10000

Paní píše že je bez oleje a pod autem velká louže.
Těžko říct...

ua
hodnocení

0x

Není tam egr ventil?

meg
hodnocení

Tak to je možné, protože poslední dobou mě ztrácela tah,když jsem jí hnala do otáček,byl tam v jednom momentu propad a už se nechytala.Ale jsem ženská,takže tomu rozumím jako koza petrželi
Každopádně děkuji za tip,protože bych si to vůbec nedala do souvislostí.

hodnocení

0x
Jako kolik oleje? Máte pod autem louži? Ten ventil je běžně zadělaný od oleje a karbonu, ale těžko jím může vytéct několik litrů oleje, to nemá jak.
Pokud vám náhle chybí olej, tak to to má jiný důvod.
doplněno 11.01.25 18:49: Pokud není proražená vana, tak olej mohlo vysát turbo a měla jste štěstí, že nedošlo na firerun (koukněte na YT). Nebo ano? Kde je ta louže pod autem? Není před PP kolem? Kokněte se taky, jak to vypadá uvnitř nádobky chladící kapaliny.
meg
hodnocení

Jsem bez oleje a pod autem je větší louže,takže to asi bude chyba jinde..
Děkuji
Nemáte proraženou olejovou vanu? Je pod motorem, je poměrně nízko u silnice, nestalo se v poslední době, že jste najela spodkem auta na nějaký kámen a tak...? Nějaká rána z pod auta?
meg
hodnocení

Vůbec si nevybavují,že bych někde vybrala díru,ale možné je vše.

hodnocení

0x

Mohla prasknúť olejová hadica alebo trubka ku turbu, a ak auto stratilo výkon,tak je tam podozrenie na poruchu turba. Repasované turbo plus práca cca 400 €.

hodnocení

0x

Je to egr
V podstatě to je běžná věc
Je tam z předu dírka tu když zaslepíte mělo by to přestat prolínat
Dal to múže prolinat těsněním da se to sundat okroužek vyměnit
Pokud vam výrazně neubejvá olej problém to neni dá se stim normálně jezdit

osobně mam na svém voze egr zaslepenej

múžeš i koupit nový a vyměnit

club-opel.cz/...

007cz
Tazatel neví nebo jen tipuje odkud olej teče ale podle té louže oleje pod autem to nebude běžná věc. Může to být olej. filtr, výměník, šroub na vaně,trubka od turba nebo i samotné turbo.

pokud má louži oleje pod autem v těch místech tak mohla rupnout bud horní nebo spodní trubka mazání turba

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]